Translate

Thursday, October 08, 2009

Securitatea si Politia mobila si Virtuala...

Securitatea celor care sunt conectati la lumea noua petrecandu-si o mare parte din timp in fata computerului sau cu mobilul la ureche incepe sa intereseze cat mai multe guverne si organizatii. In timp ce senatul francez intentioneaza sa interzica folosirea telefoanelor mobile de catre elevii din scoala primara si generala nu numai pentru a-i lasa sa se concetreze pe scoala ci si pentru a-i proteja impotriva violentelor, iata ca nemtii sunt si mai pragmatici. Federatia germana a politiilor de investigatii criminale doreste crearea unui numar de telefon special sau asigurarea accesului direct la politie pentru utilizatorii de internet, asa cum se intampla cu numarul 110, destinat denuntarii imediate a delictelor si situatiilor de urgenta.

Suntem si noi in linie! Dupa cum se stie, in Romania, Politia Capitalei a lansat proiectul “zona messenger” prin care raspunde la intrebari utilitare adresate de bucuresteni si va lua probabil si buzz-uri de urgenta...Aici daca aveti nevoie

Si ca sa aratam ca ne preocupa subiectul Orange, Politia Romana, revista Autoshow si Renault Romania au si campania “ESTI ASTEPTAT ACASA, IN VIATA!”, initiativa care si-a dorit incurajarea responsabila a folosirii telefonului mobil in timpul condusului.
In timp ce conduci utilizatorii care te suna pot auzi :
“Sunt comisarul sef Christian Ciocan si iti recomand sa folosesti cu responsabilitate telefonul mobil cand esti la volan. Respecta legea si foloseste telefonul in timpul condusului numai daca este prevăzut cu dispozitiv tip mâini libere. Esti asteptat acasa, in viata!”

Nu mai zic ca in 3 iulie 2006, Politia Romana si Orange Romania au semnat un protocol de colaborare care avea ca obiect trasmiterea in sistem streaming live direct pe telefonul mobil a imaginilor preluate de la sistemul de supraveghere video a traficului de pe DN1 catre toti clientii Orange.

Pot sa spun ca avem initiative si ca suntem destul de avansati in domeniu insa pacat ca nu prea avem drumuri, pasaje, benzina pentru Loganuri si nici destui politisti pregatiti care sa ne apere fizic si virtual.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...