Translate

Thursday, October 15, 2009

Studiu despre utilizarea telefonului mobil.

In afara de voce si SMS, agenda de contacte este cea mai folosita si ar afecta cele mai multe persoane indiferent de varsta - in conditiile in care 77% dintre respondenti declara ca o acceseaza zilnic, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK Romania.

Ceasul desteptator este folosit zilnic de 35% dintre respondenti apoi playerul de muzica este folosit zilnic sau aproape zilnic de 32% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani

Bluetooth si infrarosu este folosit saptamanal de 41% dintre tinerii intre 18 si 24 de ani si doar de 11.8% de catre cei cu varsta intre 25 si 34 de ani", potrivit raportului GfK.

Tinerii sub 24 de ani ar fi cei mai afectati de privarea de telefonul mobil - acestia utilizeaza zilnic aproximativ 3 functii ale telefonului lor - in vreme ce persoanele cu varsta peste 35 de ani se declara a fi cel mai putin afectate de o astfel de privare. Aceasta categorie de romani se rezuma la a utiliza doar o functie suplimentara a telefonului mobil.

Studiul GfK Omnibus a fost realizat pe un esantion de 1000 de respondenti, reprezentativ la nivel national. Rezultatele acestuia arata ca aproximativ 75% din populatia Romaniei de peste 15 ani detine telefon mobil, iar in mediul urban proportia de utilizatori se ridica pana la 85%.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...