Translate

Friday, December 04, 2009

Date internet din Romania

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a publicat pe pagina sa de internet Raportul semestrial de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România Segmentul de internet broadband fix a înregistrat o creştere de aproape 6% faţă de 31 decembrie 2008, numărul total de conexiuni ajungând la 2,65 milioane, în timp ce rata de penetrare a crescut până la 12,3% la nivel de populaţie, şi la 32,1% la nivel de gospodării. În cadrul conexiunilor în bandă largă la puncte fixe se păstrează trendul continuu crescător în cazul conexiunilor prin cablu UTP/FTP, respectiv prin tehnologie xDSL, acestea reprezentând, la jumătatea anului 2009, 51%, respectiv 28% din numărul total de conexiuni în bandă largă la puncte fixe.

Conexiunile broadband la puncte mobile active au înregistrat o creştere importantă, de 59%, ajungând la valoarea de 2,4 milioane, faţă de 1,5 milioane la sfârşitul anului 2008. Numărul de locaţii cu acces la internet de tip Wi-Fi „hotspot” este de asemenea în creştere, ajungând la aproximativ 1.000 la jumătatea acestui an.

Mai multe date la ANCOM

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...