Translate

Wednesday, December 02, 2009

in Romania 4G ar putea naste un nou operator de telecom

Nokia Siemens Networks (NSN), numarul doi mondial in domeniul infrastructurilor telecom a afirmat că introducerea serviciilor de comunicaţii 4G ar putea conduce la apariţia unui nou operator de telecomunicaţii pe piaţa românească.

Este posibil ca tehnologia LTE să fie utilizată comercial de un operator local în cursul anului 2011. NSN este interesată să realizeze în România teste cu echipamente destinate tehnologiei LTE, în acest sens urmând să solicite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare ân Comunicaţii (ANCOM) eliberarea unei benzi în spectrul de frecvenţe de 2,6 GHz.

ANCOM a anunţat că vor fi două licenţe în spectrul de frecvenţe de 2,6 GHz, care în prezent aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

NSN, companie mixtă a grupului finlandez Nokia cu germanii de la Siemens, are 64.000 de angajaţi la nivel internaţional şi este prezentă în 150 de state.

Long Term Evolution (LTE) este o tehnologie de comunicaţii wireless din ultima generaţie, capabilă să asigure viteze de conectare (descărcare) la Internet de peste 170 Mbps, de zece ori mai mult decât în reţelele 3G.

În Europa, LTE se afla acum în probe la operatori mobili din Finlanda, Germania, Norvegia, Spania, Suedia şi Marea Britanie şi urmează să devină comercială în Suedia şi Norvegia în prima jumatate a anului 2010.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...