Translate

Monday, February 22, 2010

Viitorul este aproape.Goggles - softul pentru identificarea de obiecte cu ajutorul mobilului.

Pornind de la un comentariu la postul anterior ma gandeam la o solutie mai simpla pentru un astfel de produs. Codul de bare 2 D necesita instalarea unui program suplimentar sau un telefon de generatie noua.

Iata ca la finalul anului trecut, Google a lansat o aplicatie pentru Android care permite utilizatorilor sa caute informatii pe internet pornind de la fotografiile facute cu telefonul mobil. Prin intermediul Goggles se pot cauta detalii despre carti, DVD-uri, logo-uri, cladiri, opere de arta, produse, coduri de bare. Ceea ce se potriveste perfect unei expozitii de orice fel. Utilizatorul pozeaza exponatul si automat Googgles gaseste informatii pe net despre acesta. Bineinteles ca nu se compara cu informatia oficiala, verificata, clara si corecta pe care organizatorul o poate pune la dispozitie insa ideea este generoasa avand in vedere ca poti fotografia de la cladiri, logo-uri, masini, statuete in aer liber, monumente si alte obiecte. Ideea ma duce cu gandul ca in curand vei putea face o poza unui om pe strada si apoi dand search pe o aplicatie Google vei putea sa-i afli numele, varsta, adresa, cercul de prieteni, hobby-urile, CV-ul, cazierul,istoricul auto, istoricul fiscal, fisa medicala si alte informatii personale.
Ceva timp in urma ( acum 2 ani) un alt articol pe aceasta idee dadea impresia ca mai e mult pana se va reusi asa ceva si totusi iata ca lucrurile se intampla mult mai repede decat se anticipeaza.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...