Translate

Thursday, November 09, 2006

Rezultate Cosmote.

Veniturile Cosmote România au crescut, în primele nouă luni, la 26,5 milioane euro, de la 4,5 milioane euro în perioada similară a anului 2005, iar compania a consemnat pierderi operaţionale de 46,3 milioane euro, în creştere de la 7,7 milioane euro.
Compania a consemnat în al treilea trimestru venituri de 12,5 milioane de euro, faţă de 1,4 milioane de euro în perioada iulie-septembrie 2005.

Firma a avut pierderi înainte de deducerea impozitelor, deprecierilor, dobânzilor şi amortizărilor (EBITDA), de 15,8 milioane de euro, comparativ cu un profit EBITDA de 0,8 milioane de euro în acelaşi interval din 2005, potrivit raportului financiar trimestrial publicat, joi, de firma elenă Cosmote, acţionarul majoritar al operatorului de telefonie mobilă.

Numărul clienţilor a crescut în al treilea trimestru cu 138.000, din care 29% deţineau abonamente. Numărul total de clienţi a ajuns la 669.685, din care 83% deţin cartele preplătite.

Venitul mediu lunar pe utilizator a fost în primele nouă luni, de 6,2 euro, faţă de 5,4 euro în prima jumătate a anului, şi este aşteptat să crească în continuare, pe fondul extimderii reţelei şi strategiei de distribuţie.

Cosmote aminteşte că oferta sa pentru obţinerea unei licenţe 3G a fost respinsă, susţinând însă că a depus un plan de afaceri credibil şi viabil. Compania arată că va avea în vedere noi abordări pentru servicii avansate pe piaţa românească.

Firma menţionează că pierderile EBITDA ale filialei din România s-au redus cu 13% comparativ cu trimestrul al doilea.

"Anul 2006, fiind primul an operaţional al Cosmote România, va fi, probabil, anul cu ele mai mari pierderi. Sunt aşteptate însă îmbunătăţiri semnificative în următorii ani", se spune în raport.

Achiziţia firmei Germanos de către Cosmote va aduce beneficii şi filialei Cosmote din România, apreciază operatorul elen de telecomunicaţii, prin creşterea bazei de clienţi şi accelerarea ritmului de creştere.

Cosmote România a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că a investit circa 220 milioane de euro pentru extinderea acoperirii reţelei la 76% din teritoriul ţării şi 92% din populaţie.

Obiectivele companiei în privinţa reţelei sunt atingerea unui grad de acoperire în teritoriu de aproximativ 85% şi de 95% din populaţie până la finele acestui an.

Investiţiile anunţate anterior pentru primii trei ani de activitate sunt de 450 de milioane de euro.

Piaţa de telefonie mobilă din România este controlată de operatorii GSM Orange România şi Vodafone România, cu o cotă de piaţă cumulată de circa 90%.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...