Translate

Monday, November 26, 2007

Mobile Learning in Romania

Iata ca mobilul desi aflat de mult timp in buzunarele scolarilor si interzis cu vehementa de profesori in scoli incepe sa patrunda si sa fie folosit in scop educational. Mobilul nu trebuie interzis in scoala fiindca surprinde poznele elevilor sau incompetenta profesorilor. Telefonul trebuie sa devina un instrument util la indemana oricui, capabil sa ofere in orice moment informatia necesara acestui secol al vitezei.
Bazat pe curiozitatea copiilor, pe atasamentul lor pentru gadgeturi - mobile learning-ul ar trebui sa dezvolte creativitatea, sa foloseasca noi metode si unelte de invatare la distanta si chiar sa dezvolte capacitatea selectie a informatiilor si de autoinvatare.








Divizia de software educational a grupului Softwin a lansat la targul de carte Gaudeamus un nou concept in domeniul educatiei elevilor, lectii pe telefonul mobil, informeaza un comunicat Intuitext.

Astfel, elevii isi pot descarca de pe site-ul Intuitext pe telefon materiale educationale de Biologie, Chimie, Fizica, Geografie, Fractii pentru clasa a IV-a si Geometrie pentru clasele a VI-a si a VII-a. De asemenea, pot descarca tonuri de apel, fundaluri de ecran cu personaje din produsele Intuitext precum si 2 mini lectii audio.

Educatia mobila este un concept lansat de Intuitext in 2006, o data cu Lectiile Interactive Intuitext pe ecranul iPod. Proiectul permite tinerilor sa acceseze continutul educational oriunde s-ar afla.


Intuitext, divizia de solutii de eLearning a grupului Softwin, ofera pentru piata romaneasca 16 titluri diferite ce acopera 5 materii (Fizica, Matematica, Chimie, Biologie, Geografie). Lor li se intreaga colectia de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic.



2 comments:

Liviu said...

Studiez fenomenul m-learning de peste un an si am si cateva realizari in liceul in care predau. Ma deranjeaza in articol parerea potrivit careia telefonul nu ar trebui interzis deoarece surprinde poznele elevolor (dragutii de ei !) si incompetentele profesorilor (ca intotdeauna cand se vorbeste de scoala avem aprecieri de genul „sa le fie rusine”... ce mai, despre profesori numai de rau !!).
In fine, se vede ca nu prea aveti contact cu realitatile invatamantului românesc. Este o realitate, surprinsa de un mare pedagog : ceea ce se intamplă în societate, se reflectă înzecit în viața școlii.
Stimate domn, sa stiți că telefoanele elevilor provoaca haos in scoli. Majoritatea le folosesc, in ciuda interdictiilor, pentru a se juca, a deranja colegii, a sicana profesorii, pentru a vorbi cu nerusinare cu prietenii sau parintii. Nu prea le folosesc pentru a testa lectiile pe care le-am facut. Ei sunt in raport de 20/30-1 fata de profesor. Care este solutia dvs pentru a mentine o cat de mica disciplina la ore? Stiu ca aveti una : sa facem ora placuta, sa folosim vorba buna si convingerea, sa facem din plumb aur... Mai sunt si alte vorbe de lemn ?
Apropo... sunt un profesor stimat de elevi si inca nu prea ar trebui sa ma plang !

Cristi Popescu said...

Stimate domn. Tot respectul pentru munca dumneavoastra si pentru parerea pe care o aveti. Eu cred ca smartphone-ul este arma viitorului si copiii trebuie invatati de mici sa se acomodeze cu aceste unelte. Daca la inceput parea strigator la cer sa raspunzi la telefon in metrou, autobuz sau pe strada si toate manualele de buna comportare spuneau ca e nepoliticos sa raspunzi la telefon iata ca societatea s-a acomodat si acum e cat se poate de firesc. La serviciile noastre toti avem telefon si raspundem sau chiar verificam e-mailul in timpul sedintelor, in timpul mesei, in timpul discutiilor cu prietenii. Si copiii si profesorii trebuie sa se obisnuiasca cu aceste dispozitive mai ales ca pe viitor probabil vor fi implantate direct in corp.Eu i-as implica sa foloseasca telefoanele in timpul orelor tocmai pentru a invata. In felul acesta nu le vor putea folosi la altceva. Bineinteles trebuie realizate softuri si jocuri multimedia, trebuie implicare, know-how si creativitate. Ganditi-va ca tot mobile sunt si tabletele care ar putea fi excelent folosite pentru m-learning. Daca fiecare ar avea tableta deschisa la o lectie, la un joc interactiv si i-ar interesa si le-ar capta toata atentia si concentrarea , nimeni n-ar mai folosi telefonul sau tableta pentru a crea haos ci pentru a da frau liber creativitatii si implicarii...Succes si nu va mai plangeti pentru ca asa rau cum e invatamantul romanesc are noroc de o deschidere uriasa catre tehnologie, catre informatie, catre ultimele cuceriri ale stiintei si catre internet . Multi dintre noi n-am avut acest noroc. Folositi-l !

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...