Translate

Thursday, February 25, 2010

Rezultate Orange 2010

Orange Romania a inregistrat in 2009 venituri cu 24% mai mici decat in urma cu un an, de 1,055 mld. euro, potrivit datelor anuntate de France Telecom.

In T4 Orange a obtinut venituri de 255 mil. euro, cu 31% mai mici decat in urma cu un an.

Scaderea veniturilor s-a accentuat in T4 dar pe de alta parte, compania a raportat 10,995 milioane de clienti la finele anului, in crestere cu 6% fata de finele anului 2008.

Wednesday, February 24, 2010

Yatwitter !

Yahoo! va integra Twitter in reteaua sa globala de servicii, utilizatorii urmand sa poata scrie si citi mesajele de maxim 140 de caractere, numite tweet-uri (ciripituri) in pagina principala Yahoo! ori in serviciul de e-mail.
Un parteneriat similar a fost semnat in urma cu cateva luni de Yahoo! si Facebook. De asemenea Google a lansat o retea de socializare numita Buzz, implementata direct in Gmail desi exista un alt produs ( cu o alta destinatie) numit Yahoo Buzz.

O sa ne zapacim de cap cu inglobarile astea insa asa cum ma gandeam mai demult , Twitter o sa dispara incet incet, inghitit de gigantii internetului, modeland in acelasi timp si nevoile consumatorilor.

Asa cum traficul de pe bloguri migreaza incet incet catre retele de tip Facebook , asa si nevoia de a "ciripi" va disparea inglobata intr-un add-on al aplicatiilor de baza clasice.

Monday, February 22, 2010

Viitorul este aproape.Goggles - softul pentru identificarea de obiecte cu ajutorul mobilului.

Pornind de la un comentariu la postul anterior ma gandeam la o solutie mai simpla pentru un astfel de produs. Codul de bare 2 D necesita instalarea unui program suplimentar sau un telefon de generatie noua.

Iata ca la finalul anului trecut, Google a lansat o aplicatie pentru Android care permite utilizatorilor sa caute informatii pe internet pornind de la fotografiile facute cu telefonul mobil. Prin intermediul Goggles se pot cauta detalii despre carti, DVD-uri, logo-uri, cladiri, opere de arta, produse, coduri de bare. Ceea ce se potriveste perfect unei expozitii de orice fel. Utilizatorul pozeaza exponatul si automat Googgles gaseste informatii pe net despre acesta. Bineinteles ca nu se compara cu informatia oficiala, verificata, clara si corecta pe care organizatorul o poate pune la dispozitie insa ideea este generoasa avand in vedere ca poti fotografia de la cladiri, logo-uri, masini, statuete in aer liber, monumente si alte obiecte. Ideea ma duce cu gandul ca in curand vei putea face o poza unui om pe strada si apoi dand search pe o aplicatie Google vei putea sa-i afli numele, varsta, adresa, cercul de prieteni, hobby-urile, CV-ul, cazierul,istoricul auto, istoricul fiscal, fisa medicala si alte informatii personale.
Ceva timp in urma ( acum 2 ani) un alt articol pe aceasta idee dadea impresia ca mai e mult pana se va reusi asa ceva si totusi iata ca lucrurile se intampla mult mai repede decat se anticipeaza.

Friday, February 19, 2010

Expozitie romaneasca pe mobil- De la primele scrieri la multimedia

Cu ajutorul unui parteneriat intre Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva si Institul multimedia romano-elvetian, pentru prima oară in Romania, utilizatorii de telefoane mobile vor putea să viziteze expozitia "De la primele scrieri la multimedia. O scurtă istorie a evolutiei comunicării...si mai mult" Comunicatul de presa anunta ca este prima expozitie de acest fel din Europa desi e o mica/mare eroare pentru ca am scris despre expozitia muzeului Luvru cu ceva timp in urma

Pe site-ul www.multimediahistory.org puteti vizualiza toate panourile, toate ilustratiile, pozele si explicatiile pentru fiecare dintre cele 300 de exponate aduse din toate muzeele din Ardeal si Banat .
Vizitatorul isi va putea folosi telefonul mobil ca să afle mai multe informatii despre fiecare exponat, fiecare vitrină, fiecare temă: audioguide si fisa exponatelor.



De asemenea prin intermediul codului de bare 2D se ofera o interfată usoară pentru mobil si codul de bare va fi utilizat pentru expozitie si pentru toate materialele de suport.

Potrivit organizatorilor, expozitia cuprinde 300 de obiecte din peste 12.000 de ani de istorie umană, obiecte provenite de la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, Muzeul Banatului din Timisoara, Muzeul National de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul National Brukenthal din Sibiu, Muzeul de Istorie din Sighisoara si Muzeul Unirii din Alba Iulia.

Wednesday, February 17, 2010

Cu ce se mai ocupa Orange- Personalizare video pe internet

Daca nu stiati, sunt foarte asteptat la Cannes . Puteti fi si voi in centrul atentiei datorita celor de la Orange. Campaniile de acest gen sunt foarte populare pe internet si Orange nu rateaza ocazia sa fie prezenta.

Wednesday, February 10, 2010

Cu ce prostii se mai umbla... Aplicatie iPhone

Oare cati prosti or mai fi pe lumea asta? Einstein zicea ca doar universul si prostia umana sunt nelimitate si ca de univers nu e sigur.

Dupa ce ni s-a vandut ringtone-ul pe care il aud doar adolescentii si sunetul care alunga tantarii iata ca apare ceva nou.
Dermatologul american Greg Pearson, inventatorul aplicatiei iPhone Acne App, declara ca utilizatorii se pot trata de acnee prin expunerea chipului la lumina albastra de 420 de nanometri si cea rosie de 550 de nanometri produse de ecranul telefonului mobil.
Dupa aproximativ 88 de astfel de tratamente, Pearson precizeaza ca piela isi va recapata stralucirea.
Ce ni se mai pregateste? Aplicatia de iPhone care prin lumina albastra poate fi folosita in loc de Viagra? Aplicatia care distruge radacina parului si astfel nu mai e nevoie de epilare?
Aplicatia care daca te uiti la ecranul telefonului te hipnotizeaza si face sa uiti de foame, de frig, de sete ? Aplicatia care alunga puricii de pe caine si gandacii din bucatarie? Aplicatia iPhone care strange praful din sufragerie si care coace rosiile ? Funny, Funny...dar e pacat ca mai exista unii care inca le cred pe toate astea.

Thursday, February 04, 2010

Nu suntem departe...Copiii nostri se vor naste cu telefonul mobil la ureche



1. Chiar asa.. inainte de se naste i-am putea trimite un sms sau un mail pe telefon si l-am consulta. Cand doriti sa va programez sa iesiti afara ? Treceti-va data in calendar si sincroniza-ti-va cu Outlook-ul sa nu uitati.

2. Ce-ati spune daca ati primi un mesaj de la propriul copil nenascut in care sa va spuna : Mami, da muzica mai incet si nu mai bea atatea bauturi carbogazoase. Zi-i lui tati sa nu mai fumeze ca ma deranjeaza !

3. Cand tati e plecat de acasa se poate o teleconferinta in 3?

4. Nu ma abonati si la net-ul mobil? ca ma plictisesc..Vreau sa pun niste poze noi pe facebook.

5. Incarcati-mi si mie cartela ca vreau sa imi iau ultima versiune a jocului Need for Speed.

6. Cand ies afara daca ma puneti sa aleg obiecte nu mai puneti tot felul de prostii. Va rog sa imi pregatiti o consola Wii sa macar un iPad cu ceva jocuri ca vreau sa fac putina miscare.

Periculos ! Angajatorii cauta informatii pe internet referitoare la reputatia candidatilor, inclusiv in Romania

Aproape jumatate din companiile de recrutare din Europa cauta informatii despre candidati pe Google sau pe retele de socializare precum Facebook , Twitter sau MySpace si jumatate dintre acestia sunt respinsi in baza datelor gasite.

"Ne uitam pe retelele de socializare precum Facebook sau LinkedIn numai pentru candidatii care aplica la joburi pentru pozitiile inalte, pentru a afla ce fel de personalitate au, care le sunt hobby-urile si experienta profesionala.

Principalul motiv pentru respingerea candidatilor este "scriere de comentarii nepotrivite de acestia pe internet". Recruiterii au admis ca sunt influentati negativ de pozele sau videoclipurile de pe internet ale celor care aplica pentru un job.

Ideea mi se pare ok din punctul de vedere al recrutarilor pentru ca angajatilor trebuie sa li se faca un profil psihologic adaptat postului vizat. Totusi datorita faptului ca informatiile gasite pot fi neactualizate sau scoase din anumite contexte, impreuna cu subiectivitatea si personalitatea persoanei de HR se poate transforma intr-o mare deformare a realitatii. E posibil sa judeci pe cineva dupa modul cum se comporta in spatiul virtual? Dupa prieteni , dupa pozele video-urile pe comentariile pe care ii sharuieste cu retelele ? Daca ai injurat candva Electrica sau distribuitorul de gaze sau poate te-a necajit Windows-ul mai e posibil sa te angajezi dupa aceea la Electrica , Gaz de France sau la Microsoft?
Avand aceasta informatie nu cumva renunti la a-ti exprima opiniile si convingerile si vei incepe sa te autocenzurezi? Mai poti fi un lider ? Nu se stie niciodata daca injuri un partid si acesta ajunge la putere si distribuie posturile pentru care nu vei mai putea aplica niciodata...E periculos si e bazat pe multa subiectivitate a celor care fac recrutarile...

Rezultate Vodafone 2010

Conform rezultatelor anuntate de Vodafone Group Plc , in Romania veniturile totale ale Vodafone Romania au scazut cu pana la 23.8%, cu veniturile din voce scazand cu 24.7% pe baza competitiei acerbe si a ofertelor promotionale din piata din aceasta perioada.
Numarul total de utilizatori al Vodafone la 31 dec 2009 este de 9.663.000 cu o proportie de 61.9% cartele prepaid.

Wednesday, February 03, 2010

Inventie exceptionala White Goat- aparat pentru hartia igienica

Natia care ma fascineaza mereu cu inventivitatea lor, japonezii, au lansat una dintre cele mai tari chestii de pana acum. Inventia este numai buna pentru a scapa de maculatura nefolositoare. Aparatura toacă hartia folosită in birouri, o amesteca cu apa, o transforma într-o pasta pe care o usuca, iar in final rezultă suluri speciale de hartie igienica pentru toalete. Producătorii aparaturii „White Goat" estimează că aceasta va fi vândută la un pret pe langa 72.000 de euro. Ei recunosc ca nu toata lumea isi permite de aceea recomanda inventia in special marilor companii. La cat de conectati sunt ei ar putea ca in momentul in care un proiect e terminat si este deja facut hartie igienica sa te anunte prin sms si sa ti se rezerve automat o toaleta!

Desi sunt multi oameni carora le-ar face o placere deosebita sa traga odata cu apa si munca lor de-o saptamana totusi ceea ce nu stiu japonezii e ca noi nu avem nevoie de asa ceva. De ce? Pentru ca la romani nu exista rahat! Tot rahatul se mananca! :)

Succes al Ovi Maps (pachetul de servicii prin GPS oferit de Nokia)

In prima saptamana de cand a devenit complet gratuit, Ovi Maps (pachetul de servicii prin GPS/Internet oferit de Nokia) a facut peste 1,4 milioane download-uri, ceea ce inseamna in medie un download/secunda

Aplicatia Ovi Maps pentru mobil ofera harti detaliate a peste 180 de tari din toata lumea, ghidare vocala pas cu pas pentru 74 de tari, disponibila în 46 de limbi, informatii despre trafic pentru peste 10 tari . Cu ajutorul aplicatiei puteti sa:

Gasiti pozitia în care va aflati
Cautati o adresa sau o locatie
Descoperiti serviciile locale
Salvati si împartasiti prietenilor locurile favorite
Planificati rutele
Copiati rutele si locurile preferate de pe mobil în aplicatia Maps de pe Ovi.com
Actualizari gratuite ale hartilor cu ajutorul aplicatiei Map Loader

Puteti sa achizitionati servicii Premium pentru a beneficia de navigatie in modul pedestru si de navigatie auto cu ghidare vocala, informatii referitoare la trafic si la camerele de supraveghere, continuturi de calatorie foarte utile, puncte de interes 3D si date despre vreme.

Tuesday, February 02, 2010

StocksRo aplicatie pentru tranzactii bursiere disponibila pe iPhone

Firma de brokeraj Intercapital Invest a lansat in premiera o aplicatie gratuita, denumita StocksRo, disponibila pe terminalele mobile iPhone ale Apple, prin care investitorii au acces la cotatii si grafice ale actiunilor romanesti.

Aplicatia pusa gratuit la dispozitie de Intercapital permite formarea unui portofoliu care poate cuprinde actiuni, obligatiuni, indici si instrumente derivate tranzactionate pe BVB si Sibex si pot urmari evolutia preturilor acestora. Graficele sunt intraday sau de la 6 luni pana la 3 ani.

Introducing GPT-4o

Cu lansarea lui Chat GPT-4o  OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...