Translate

Monday, March 16, 2009

Telefoanele mobile reprezintă viitorul www

Tim Berners-Lee, inventatorul internetului spune ca telefoanele mobile reprezintă viitorul World Wide Web-ului , dispozitivele mobile folosind deja un număr de browsere mult mai mare decât laptop-urile. Berners-Lee a fost prezent la Geneva (Elveţia) pentru a sărbători 20 de ani de la inventarea WWW. "Mai ales în ţările în curs de dezvoltare va fi interesant, pentru că este singura modalitate prin care oamenii vor avea efectiv acces la Internet" spune inginerul britanic.

Cineva spunea ca nu crede ca lumea va renunta la utilizarea unui browser pe un monitor de 19" in favoarea unui display de telefon mobil. Ei bine, eu cred ca monitoarele de 19 vor disparea insa mobilele nu. Cred ca telefoanele vor evolua integrandu-se in ele proiectoare puternice la care imaginea o poti re-dimensiona conform necesitatilor sau pur si simplu se vor conecta la un monitor sau la o pereche de ochelari speciali care sa tina loc de monitor. Deja aceste idei nu mai sunt SF ci pur si simplu tendinte din industrie...

In ianuarie 2009, un total de 63,2 milioane de americani au accesat Internetul de pe telefonul mobil, 22,4 milioane utilizand acest serviciu zilnic.
Din totalul numarului de persoane care au accesat Internetul Mobil, 22,36 milioane l-au folosit pentru a cauta informatii si stiri, 9,27 milioane pentru retele sociale si blogging (domeniu care raporteaza cea mai mare crestere de aprox 427% ), 5,47 milioane de utilizatori pentru stiri de divertisment, 3,27 milioane pentru informatii financiare, 3,07 milioane pentru informatii despre filme si 2,44 milioane pentru a accesa directoare de business.

1 comment:

Anonymous said...

Am testat ochelarii care se conecteaza la mobil anul trecut la Barcelona, iar rezolutia de 800x600 era super tare :) Cand vor trece la productie de masa serioasa si pretul va scadea suficient cred ca vor deveni un accesoriu larg raspandit cu impact mare asupra navigarii pe net de pe mobil.

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...