Translate

Monday, November 13, 2006

Google spune ca telefoanele mobile ar putea fi gratuite pentru cei care vizioneaza publicitatea.

Directorul general al companiei Google, Eric Schmidt, apreciază că, în viitor, telefoanele mobile ar trebui distribuite gratuit utilizatorilor care acceptă să vizioneze diferite clipuri publicitare, transmise pe aceste dispozitive
"Telefonul mobil ar trebui să fie disponibil gratuit", a declarat oficialul Google, adăugând că asigurarea unor subvenţii în acest sens este firească, în contextul dezvoltării publicităţii pe terminalele mobile.
Pe masura ce consumatorii petrec între opt şi zece ore utilizând serviciile de voce, mesagerie şi Internet, disponibile pe aceste dispozitive, publicitatea se transformă într-o sursă viabilă de subvenţionare a achiziţiei unui terminal mobil.
Google testează în prezent un serviciu de transmisie a unor clipuri publicitare de tip text, imagine sau video pe telefoanele mobile. Această iniţiativă se bucură de succes în Japonia, unde consumatorii utilizează în mod frecvent telefoanele mobile pentru vizionarea unor emisiuni TV sau pentru cumpărături online.
Schmidt a afirmat că Google nu intenţionează momentan să ofere telefoane mobile gratuit, adăugând că nici nu a auzit de vreo acţiune de acest gen, pregătită de producătorii de telefoane mobile Nokia sau Motorola sau de operatori de telefonie mobilă, precum Vodafone.
Google estimează că veniturile din publicitatea online vor cumula zece miliarde de dolari anul acesta şi a anticipat recent că furnizarea unor servicii similare pe telefoanele mobile ar putea genera rezultate similare.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...