Translate

Tuesday, November 28, 2006

Tehnologii noi de streaming pentru mobile tv

Tehnologiile 3G de broadcast si streaming pentru mobile tv sunt amenintate de tehnologii noi care mai de care mai inovatoare: DVB-H, DMB, DAB-IP, MediaFLO sau ISDB-T.
DVB-H este detinuta de europeni,DMB este din Koreea, ISDB-T este a japonezilor, BT Movio si DAB-IP apartin standardelor radio DAB a celor de la Qualcomm iar MediaFLO este tot "made in Japan".
Piata de broadcast si streaming pentru mobile TV va creste si deja e previzionata pe urmatorii 10 ani.







DVB-H a fost lansata la sfarsitul lui 2005 in Koreea . In Europa DVB-H are 25 de incercari de lansare de pe la mijlocul lui 2006 in Finlanda, Germania, Italia.In USA este activa in prezent si va creste puternic in viitorul apropiat.
In the UK, BT Movio este planificata sa se lanseze la sfarsitul lui 2006 adica acum...DMB este tehnologia care se bazeaza pe forta Chinei care vrea sa lanseze 3 retele separate in 2006. Si China are utilizatori incat sa poata sa faca sa explodeze aceasta tehnologie .
MediaFLO desi a fost focusata la inceput pe piata americana a surprins pe toata lumea cu anuntul de incercari de lansare in UK. Japonezii au lansat si ei MediaFLO la sfarsitul lui 2006.Totusi ceea ce surprinde mai mult este ca MediaFLO l-a anuntat pe Verizon ca partener operator pentru lansare cu cele mai multe servicii probabil la inceputul lui . ISDB-T a ramas doar o tehnologie cu servicii doar in Japonia.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...