Translate

Monday, November 06, 2006

Aplicatiile urmatorilor ani...

Aplicatiile urmatorilor ani ar putea transforma terminalul mobil intr-un instrument complex de control al activitatilor casnice. Plati electronice, cititor de carti de vizita, televiziune, scriere de mana, posteruri inteligente sau mobilitatea internetului. Sunt tot atatea modalitati de revolutionare a telefonului mobil. Vremea terminalului inteligent poate sa vina.
Un punct de vedere deocamdata futurist pentru utilizatorul roman de telefon mobil, daca ar fi sa ne gandim ca doar mai putin de 10% din abonati sunt pregatiti si pentru alte servicii decat telefonia. Nu trebuie sa uitam ca, nu cu mult timp in urma, telefonul era un simplu mijloc de comunicare verbala. Dar acum, oferte precum inregistrarea vocii, mp3, navigare pe internet, capturi de imagine si video, e-mail si multe altele sunt lucruri comune pentru multe terminale.Numai ca, mai nou, tehnologii precum citirea si copierea instantanee a cartii de vizita, citirea codului de bare pe telefonul mobil, dictionare de comunicare bilingva (mai precis, cineva trimite un sms in limba romana, iar destinatarul il poate citi in engleza sau chiar in dialect chinez), blog video sau mobile TV vor urma pe lista inovatiilor in acest domeniu. Accesul instantaneu la informatie prin intermediul telefonului mobil poate deveni un obicei pentru zeci de milioane de utilizatori. si asta in conditiile in care posterele sau afisele de anuntare a unui spectacol de teatru sau concert ar urma sa detina un cip de tip Bar Code (cod de bare). Apropierea telefonului de acest cod permite citirea informatiilor legate de subiectul afisului. In viitor se doreste aparitia unui terminal mobil care sa joace rolul casei inteligente. Un telefon care ar urma sa preia multe din “obligatiile” tehnologice ale unui camin, de la aprinderea luminii, pana la programarea masinii de spalat, a emisiunilor tv sau a cuptorului cu microunde.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...