Translate

Monday, June 29, 2009

Dial 4 light vs plata amenzilor prin internet.

Intr-o mica localitate din Germania s-a implementat un proiect prin care, pe unele strazi, iluminatul public poate fi controlat de la distanta prin intermediul telefonului mobil. Oricare locuitor din Dorentrup, înregistrat în prealabil într-o bază de date online, poate suna la un număr de telefon afişat pe stâlpii de iluminat public. Apelul declanşează un sistem de aprindere a becului/becurilor respective, iluminatul durând aproximativ 15 minute.

Când are nevoie să aprindă lumina pe o stradă întunecoasă, oricare locuitor înscris gratuit în baza de date a Consiliului judeţean este nevoie doar de numele utilizatorului, numărul de telefon şi adresa de e-mail - este sfătuit să apeleze centrala telefonică şi să ofere un cod de şase cifre pentru o combinaţie de străzi. Codul este public, oricine are acces la el, cifrele fiind scrise pe fiecare stâlp de iluminat sau pe pagina de internet a serviciului Dial4Light. În câteva secunde, becurile comandate să se aprindă încep să lumineze pentru un timp cuprins între 10 şi 15 minute dupa care becurile se sting automat.

Ca diferenta de evolutie, la noi Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca din toamna ar trebui sa platim impozitele si amenzile de circulatie pe internet. Vor beneficia de serviciu persoanele fizice (la noi, la romani, e o mare diferenta intre a anuntat si s-a implementat) Cele juridice au ca facilitate plata cu cardul. Pe internet se vor putea achita taxele locale pentru primariile de sector si primariile din orasele resedinta de judet.Urraa, in 10 ani vom putea verifica pe internet si soldul datoriilor noastre catre stat.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...