Translate

Wednesday, June 03, 2009

Securitate sporita la tranzactiile financiare pe mobil.

Desi mediul mobil este unul dintre cele mai sigure in acest moment iata ca expertii in securitate avertizeaza ca hackerii pot obtine informatii confidentiale in momentul accesarii unui cont bancar prin intermediul telefonului mobil.

De asemenea o persoana care incearca sa isi acceseze un cont bancar de pe telefon se expune unui real pericol de a fi jefuit. Hackerii nu trebuie sa aiba experienta foarte mare sa obtina accesul la contul de mobile banking si inventivitatea lor nu cunoaste margini. Un sms ca si cand ar veni de la operatorul de telefonie este de multe ori de ajuns pentru a obtine date confidentiale de la naivi.

Daca se acceseaza conturile bancare prin internetul mobil , persoanele din industria de profil considera ca riscul este foarte mic, deoarece in acest moment sunt foarte putini utilizatori. Potrivit ErAce, utilizatorii anumitor telefoane care folosesc Windows nu pot bloca atacurile hackerilor, spre deosebire de cei care au Symbian.

Kaspersky, producator rus de solutii de securitate IT, apreciaza ca in Romania sunt peste trei milioane de utilizatori de telefoane inteligente care pot deveni victime ale piratilor sau hackerilor. Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania, a declarat ca solutia mobila a companiei ar putea ajunge anul viitor la 10-15% din utilizatorii interesati de securitatea telefonului inteligent. Compania vizeaza o posibila colaborare pe piata locala cu Cosmote si va incepe discutiile cu distribuitorul Asbis din Rusia.

1 comment:

Ordis said...

De parca era nevoie?

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...