BitDefender a lansat o solutie antivirus pentru telefoane mobile
BitDefender a lansat miercuri versiunea publica pentru testare a aplicatiei sale antivirus pentru protectia telefoanelor mobile si a echipamentelor digitale de buzunar (PDA), realizat pentru sistemele de operare Symbian si Windows Mobile.
Tehnologia ofera protectie a dispozitivelor mobile, scanand fisierele accesate de utilizator si oferind in plus optiunea de a scana fisiere dupa dorinta acestuia. BitDefender Mobile Antivirus v2 va putea fi actualizat constant, prin GRPS, conexiune Wi-Fi, sau prin sincronizarea echipamentului mobil cu un computer conectat la Internet.
"Cercetarea si dezvoltatea tehnologiei in acest domeniu a inceput in echipa BitDefender inca de acum 2 ani. In 2004, cand a fost detectat primul virus pentru echipamente mobile, am lansat imediat o aplicatie dedicata acestora, care proteja sistemul de operare.
De atunci, lucram la dezvoltarea unei aplicatii profesionale, iar la inceputul acestui an am lansat prima versiune beta", a declarat Carmen Maierean, BitDefender Product Manager.
Produsul poate fi descarcat de doritori de pe adresa http://beta.bitdefender.com/mobile/login.php.
Desi nu exista inca numerosi virusi pentru echipamentele mobile de buzunar, mai multe descoperiri din ultimul timp demonstreaza ca astfel de infectii vor deveni tot mai numeroase in urmatorii ani, pe masura ce functiile dispozitivelor vor deveni din ce in ce mai apropiate de ale unui computer personal.
Pana acum, au fost semnalate circa 150 de aplicatii pentru echipamentele mobile care pot fi calificate drept "virus", prin actiunea pe care o au asupra sistemului de operare. Nu au existat atacuri majore, iar virusii care circula au fost realizati mai mult pentru a arata ca se poate, fara a produce efecte distructive majore.
Virusii care au fost depistati si au in vizor astfel de echipamente pot sterge bazele cu date de contact, pot sa apeleze numere cu suprataxa, pot sa fure date personale si sa produca o serie intreaga de alte neplaceri (descarcarea bateriei, distrugerea fisierelor, etc.). Astfel, problema virusilor pentru echipamente mobile nu mai poate fi ignorata.
Telefoanele mobile inteligente au toate dotarile necesare pentru raspandirea rapida a unei infectii cu virusi informatici. Au procesor, mediu de stocare, sisteme de operare tot mai complexe, conexiuni la Internet, posibilitatea de a primi si transmite mai depare mesaje e-mail, mesageria online sau MMS.
Utilizarea sistemelor push-email prin care mesajul ajunge direct pe telefonul mobil fara a mai verifica tot timpul contul, va duce in final la inmultirea acestor probleme, spun specialistii in domeniu. Deocamdata doar opt procente dintre posesorii de celulare trimit si primesc mesaje e-mail, dar numarul lor va creste cu siguranta pe viitor.
Translate
-
Am gasit un articol interesant care m-a ajutat sa imi fac o imagine asupra a ceea ce e posibil sa se intample in viitor in fluxul informatii...
-
Cu lansarea lui Chat GPT-4o OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...
-
Iata un articol din Evenimentul zile . Mobilul face si transferuri bancare Consuela Stegarescu De pe celular se pot consulta soldurile contu...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Introducing GPT-4o
Cu lansarea lui Chat GPT-4o OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...
No comments:
Post a Comment