Translate

Thursday, December 20, 2007

Telefonul mobil-jucarie sexuala.

Sarim repede peste subiectul despre contentul erotic care este primul in topul consumului de servicii cu valoare adaugata pe telefonul mobil. Iata ca un articol gasit pe net la magazinstiintific.ro/ relateaza despre depasirea barierelor in materie de sex si utlizarea handseturilor mobile pentru stimulare erotica.
In China, in vremurile antice,arta acupuncturii era reprezentata prin asezarea catorva stimuli pe glezna purtatorului stimuland astfel nervii hipogastrici si pelviani pentru atingerea stadiului pre-orgasmic. Este o combinatie de succes intre acupunctura chineza, teorii cu privire la nervi si echipamente tehnologice. Produsul a fost descoperit din intamplare cand inventatorul a incercat sa creeze un dispozitiv de masare a picioarelor pentru femei. Un prim jucator in aceasta industrie a creat un program ce transforma un telefon mobil intr-o jucarie sexuala. Produsul a devenit o moda pe piata ilegala din Asia de Sud. Programul ce a fost lansat saptamana trecuta transforma unele telefoane Nokia ce au sonerii cu vibratii intr-un „discret maseur’’. Organizatia nu intentioneaza sa foloseasca diferite medii de promovare pentru acest produs, ci doar sa-l faca cunoscut prin metoda ’din vorba in vorba’. Acesta functioneaza doar la telefoanele mobile Nokia care accepta scriptul Java. Programul serveste pentru a depasi situatia cand telefonul trebuie sa sune in continuu pentru a putea vibra. Acest program poate fi descarcat de pe Internet si este compatibil cu aproape toate aparatele mobile din Europa. De departe cea mai mare piata pentru un astfel de produs o reprezinta Statele Unite. Unii utilizatori sustin ca produsul va deveni mult mai atractiv daca telefonul va putea fi folosit atat pentru a vorbi cat si pentru a te stimula in acelasi timp. Pe masura ce numarul inovatiilor in materia jucariilor sexuale creste, un lucru devine tot mai clar – nu poate fi inventat nimic care sa inlocuiasca experienta sexuala traita alaturi de persoana iubita

Pe mine personal acest articol m-a facut sa pufnesc in ras. Pe asta n-o auzisem...in schimb mi-a amintit de niste clipuri haioase pe aceasta tema...

Wednesday, December 19, 2007

Ringtonurile pe moarte?

Un articol din wal-street.ro face o analiza interesanta a evolutiei ringtonurilor. Lumea inca este innebunita si vede potential si bani castigati usor in Romania. Totusi si eu zic ca piata se duce intr-o directie corecta si vaca grasa de muls a muzicii pe mobil incepe sa nu mai produca. Sunt portaluri cu ringtones-uri, wallpapere, teme si jocuri gratuite bazate pe advertising. Oamenii au cabluri de date si blutooth pentru transferul de pe internet a acestui tip de content. E normal sa cauti altceva, sa inovezi.
Dupa ani de cresteri semnificative de doua cifre, piata globala a ringtone-urilor pentru telefoanelor mobile si-a incetinit cresterea, potrivit analistilor din piata, scrie cotidianul International Herald Tribune.
Majoritatea vanzarilor de tonuri de apel destinate telefoanelor mobile au inceput sa scada vertiginous, iar asa-zisii magnati ai acestei pietei, Jamba din Germania si Musiwave din Franta, au inceput deja reorganizarea afacerilor sale. Cele doua companii au snuntat ca se vor concentra pe cai mai profitabile de personalizare a telefoanelor mobile. In timpul valului “Crazy Frog”, se parea ca nu exista o supralimita pentru a vinde un ringtone. Preturile se sitau in jur de 2-3 euro sau 2,90 - 4,35 de dolari pentru un ringtone. Revista Billboard alcatuise, in 2004, un top al celor mai populare ringtone-uri ale momentului, “hot ringtones”, iar un an mai tarziu analistii apreciau ca afacerile cu ringtone-uri vor ajunge pana la 11 miliarde de dolari in 2010. Nimeni nu a anticipat insa schimbarile majore din aceasta piata. Noile modele de telefoane mobile puteau inregistra propriile sunete, companiile de inregistrari au promovat asa-numitele “master-ringtones”, extrase din inregistrarile originale ale artistilor pop, in timp ce magazinele virtuale gen iTunes au afisat preturi de doar 99 de centi pentru un single.
Aceste trenduri au scazut profitabilitatea unor companii precum Jamba, compania germane din spatele melodiei “Crazy Frog”. Cunoscuta sub numele de Jamster in Statele Unite, compania vinde si astazi ringtone-uri, dar si-a diversificat portofoliul prin preluarea de muzica, video, servicii de informare, grafice si jocuri. In 2004, Jamba a fost achizitionata de VeriSign pentru 273 milioane de dolari, companie care a cedat, treptat, un pachet de actiuni grupului media News Corp, in 2006. Luna trecuta, compania si-a manifestat dorinta de a vinde si restul de actiuni. Musiwave a cunoscut o evolutie similara, anuntand in noiembrie prelarea sa de catre Microsoft, pentr 50 milioane de dolari, dup ace, in 2005, Openwave Systems platise 121 milioane de dolari pentru Musiwave. Oficialii Microsoft au declarat atunci ca vor sustine compania in demersurile sale de a se conecta la entertainment-ul de azi.Chiar si pentru piata ringtone-urilor, exista sanse de crestere, in tarile europene non-vestice si asiatice, sustine Paul Goode, analist al companiei de cercetare M:Metrics, cu sediul in Seattle. Insa, in majoritatea statelor evaluate de M’Metrics, cum sunt Marea Britanie, Franta, Germania, Spania si Italia, procentul detinatorilor de telefoane mobile care aleg sa cumpere un ringtone a scazut simtitor in ultimele 12 luni, la numai 3,4% in Marea Britanie, pentru luna octombrie. In Statele Unite, procentajul din octombrie era de 9,3%, mai mare decat cifra de 9% inregistrata anul trecut in aceeasi perioada, insa sub varful din ianuarie 2007, de 10%.Ponderea ringtone-urilor din piata totala a continutului mobil in zona europeana este estimate la 29% in acest an, sub valoarea de anul trecut, de 33%, apreciaza Mark Mulligan, vice-presedinte al companiei de cercetare JupiterResearch din Londra. Vanzarile de ringtone-uri din acest an vor totaliza 1,1 miliarde de dolari numai in Europa, o crestere de 10% fata de anul precedent, in timp ce piata jocurilor de pe mobile se va ridica la 550 milioane de dolari, cu 33% mai mult fata de 2006, afirma Mulligan. Viitorul ringtone-urilor ar putea apartine lui Vringo, companie israeliana care ofera ringtone-uri video sub forma clipurilor sportive, desenelor animate, videoclipurilor muzicale sau altor animatii la alegere. Utilizatorul alege animatia, iar aceasta va aparea pe telefoanele prietenilor ori de cate ori acestia vor fi sunati de acel utilizator.

Tuesday, December 18, 2007

Romtelecom Agenda in portalul i-mode de la Cosmote




COSMOTE România şi Romtelecom lansează un serviciu unic pe piaţă, oferind utilizatorilor i-mode acces gratuit la baza abonaţilor Romtelecom, care include numerele de telefon ale circa 3 milioane de clienţi rezidenţiali şi companii din întreaga ţară. În plus, utilizatorii i-mode pot opta să fie conectaţi automat la numărul dorit, fără costuri suplimentare pentru această procedură.

Denumit Agenda Romtelecom, serviciul disponibil exclusiv prin i-mode, în secţiunea “Info şi Utile” a meniului, poate fi accesat 24 de ore pe zi, fără a fi necesar un abonament. Utilizatorii pot defini şi rafina căutarea în funcţie de numele unei persoane sau numele unei companii, judeţ, oraş şi stradă. Utilizatorii pot viziona toate înregistrările pentru un judeţ sau oraş, sau pot căuta numere utile precum cele ale companiilor de taxi, linii aeriene, hoteluri, baruri, restaurante, spitale sau chiar benzinării, direct pe telefonul mobil i-mode.

“Agenda Romtelecom beneficiază de un design adaptat serviciului i-mode, fiind un instrument practic pentru oamenii aflaţi în mişcare şi oferă acestora posibilitatea să caute cu uşurinţă şi să apeleze orice număr din reţeaua Romtelecom din ţară. Vom continua să extindem portofoliul i-mode cu noi aplicaţii relevante pentru piaţa din România, care să aducă valoare adăugată clienţilor noştri”, a declarat Adrian Florea, Manager Dezvoltare Produse şi Servicii, COSMOTE România.

“Agenda Romtelecom prin i-mode reprezintă un nou pas către îmbunătăţirea comunicării cu clienţii, în special cu cei tineri, combinând cu succes o tehnologie uşor de utilizat cu informaţii practice. Acest serviciu reprezintă o extensie a serviciului online 931, care oferă de 2 ani informaţii despre numerele de telefon ale abonaţilor Romtelecom”, a declarat Alexandru Hurdubaie, Director Coordonator, Divizia Clienţi Rezidenţiali, Romtelecom.

Monday, December 17, 2007

Rompres pe telefonul mobil


Agenţia de presă ROMPRES se adaugă furnizorilor de ştiri din portalul serviciului i-mode, dezvoltat în România exclusiv de COSMOTE, în urma unui acord semnat de cele două companii. Astfel, utilizatorii i-mode pot citi ştiri interne şi internaţionale, din toate domeniile de activitate, prezentate în flux continuu, direct de pe telefonul mobil.

Accesul este gratuit timp de o lună de la lansarea serviciului, iar pagina se regăseşte în secţiunea „Ştiri şi Vreme” a portalului i-mode. Pe lângă ştiri sportive, culturale, economice şi de divertisment, pagina ROMPRES, dimensionată pentru serviciul i-mode, include şi informaţii meteo, topul celor mai importante ştiri şi o secţiune cu ştiri în limba engleză.

ROMPRES completează oferta furnizorilor de ştiri existenţi în portalul i-mode, alături de instituţii de prestigiu la nivel internaţional, precum CNN şi Euronews, dar şi furnizori români consacraţi, precum Mediafax şi NewsIn.

“Prin parteneriatul cu ROMPRES completăm lista furnizorilor de ştiri de top prezenţi în portalul i-mode. Astfel, utilizatorii serviciului beneficiază de informaţii obiective şi de ultimă oră, având libertatea de a alege sursa de ştiri pe care o preferă”, declară Ciprian Negură, şeful departmentului Dezvoltare Servicii cu Valoare Adaugată, COSMOTE România.

“În acest secol, a face ştiri este ceva la îndemâna oricui – unii le ... produc! Rolul agenţiei de presă este de a reflecta prompt si obiectiv, ceea ce este realitatea. ROMPRES este referinţa de credibilitate pentru orice eveniment major din România şi din lume. Suntem mulţumiţi că, prin colaborarea cu o companie extrem de dinamică, aşa cum este COSMOTE, vom putea oferi oricărui cetăţean acces la informaţii reale şi utile”, spune Argentina Traicu, director general-adjunct al ROMPRES.

Prin acest parteneriat, utilizatorii i-mode sunt la curent cu ultimele evenimente şi informaţii, chiar şi atunci când călătoresc, având acces la o gamă largă de furnizori de informaţie din România.

Agenţia Naţională de Presă ROMPRES este cea mai veche şi mai prestigioasă instituţie de acest gen din România. Înţelegând perfect noul cadru informaţional şi repoziţionarea agenţiei de presă pe care o implică dezvoltarea tehnologiei, ROMPRES s-a aliniat la noile standarde de consum media şi şi-a dorit ca serviciile sale de ştiri, buletinele şi imaginile foto să fie accesibile şi pe telefonul mobil. ROMPRES este membru al European Alliance of News Agencies şi al Association of Balkan News Agencies.

Friday, December 07, 2007

Mos Craciun cu jocuri pentru mobil free, gratis, moka, degeaba, fara bani, cadou...


A trecut Mos Nicolae insa avand in vedere ca cele mai cautate aplicatii pe mobil raman totusi jocurile m-am gandit sa dau cateva link-uri pentru impatimiti. Am gasit o scurta clasificare a jocurilor si a limbajului acestei categorii de aplicatii software care este destinata distractiei. Exista mai multe tipuri de jocuri pe calculator:
RTS (Real Time Strategy - Strategie in timp real)
RTT (Real Time Tactics)
RPG (Role Playing Game)
TBS (Turn Based Strategy)
Simulatoare
Action
Adventure (aventura)
FPS (First Person Shooter)
TPS (Third Person Shooter)
MMO (Massive Multiplayer Online Game)
Arcade
Board/Card Games (Joc de carti sau masa)
La unele tipuri de jocuri se poate adauga prefixul “MMO”, care inseamna “Massively Multiplayer Online”, reprezentand un joc care se poate juca numai online, in care sute de mii de jucatori joaca in acelasi timp, in aceeasi lume. Cele mai multe MMO-uri sunt MMORPG-uri.
Am gasit un link de unde puteti descarca jocuri gratuite care sunt finantate de reclama. E un business inteligent care sunt sigur ca o sa intre puternic si in Romania doar dupa ce o sa scada puternic preturile pentru jocuri. Sper ca ati observat ca Vodafone Live! a dat in aacest an reducere de 50% la unele din jocurile Ea Games iar Orange a lansat de curand jocuri personalizate cu vedete din Romania: Nicoleta Luciu, Roxana Ciuhulescu si Diana Dumitrescu. In i-mode pe Cosmote poti juca intr-o luna in jur de 10 jocuri cu pretul unuia singur.
Iata link-urile pentru categorii: Intrati cu mobilul configurat wap sau internet pe adresa:
http://freegames.gamejump.com/ si selectati

Action
Mobile-Pets
Applications
Adventure
Arcade
Sports
Casino
Guy Games
Hollywood
One Thumb
Racing
Puzzle
New

Wednesday, December 05, 2007

I-Phone a fost lansat in Romania !



Noul model de i-phone a fost lansat in Romania si poate fi procurat de la orice ghiseu RATB, posta sau statie de metrou. Serviciul vine la pachet cu un CD cu ultimele manele ale lui Gutza si o pereche de ochelari cu sclipici. Succes extraordinar! RCS RDS si Zapp abia asteapta sa-l distribuie pentru a fi folosit in retzelele lor de 3,14 G.

Nokia da lovitura pe piata muzicala- Nokia comes with music


Un articol preluat din Evenimentul Zilei releva faptul ca Universal cauta scaparea in bratele gigantului Nokia. Vorbele unui coleg prieten care vorbeste in cunostinta de cauza... "Haituit de piraterie, cd sales, operatori...Apple..doar Nokia il mai iubeste si il panseaza cu un deal baban dar nu suficient ca sa supravietuiasca...
Industria muzicala in formatul actual nu mai are cum sa reziste mult daca nu se adapteaza noii piete. Este vorba de adaptarea si punerea in miscare a unui sistem complex, format din agenti, sponsori, promoter-i si producatori care sa gandeasca la fel si sa vina cu idei geniale in era digitala. Baietii de la Radiohead au iesit cu o idee stralucitoare si si-au dat piesele gratis pe net, doar cine vroia sa plateasca actionand in acest sens si donand cati bani vor.
Dar sa revenim la articolul din EVz

Acces nelimitat timp de un an la milioane de melodii, oferite de casa de muzica Universal Music! Cine nu si-ar dori sa fie beneficiarul anuntului facut ieri de oficialii companiei la evenimentul Nokia World, desfasurat anul acesta la Amsterdam.

Cei care vor cumpara un terminal (telefon inteligent) Nokia in viitorul apropiat - cel mai probabil la mijlocul anului viitor, vor putea beneficia de programul „Comes With Music” („Nokia vine cu muzica”). In linii mari, programul va functiona astfel: in urma unei intelegeri dintre cele doua companii, utilizatorul va putea descarca milioane de melodii dintre cele pentru care Universal Music plateste drepturi de autor, dupa ce se va inregistra.

Dupa ce se incheie anul, utilizatorii isi pot pastra muzica descarcata pe telefon, fara teama ca ea va disparea sau ca vor fi nevoiti sa plateasca in plus.

„Ne implinim astfel visul de a le oferi oamenilor cata muzica doresc, in orice moment o doresc”, a spus General Managerul diviziei Multimedia de la Nokia, Anssi Vanjoki. „Mutarea” Nokia este una logica in contextul in care producatorul de terminale telefonice si-a stabilit ca in cinci ani sa controleze o parte cat mai mare din piata mondiala de divertisment.

Mai mult, intelegerea incheiata cu Universal Music International are menirea de a concura serviciul iTunes Store de la Apple, de unde se pot descarca prin intermediul internetului melodii, videoclipuri muzicale, emisiuni TV sau jocuri pentru iPod. La evenimentul de ieri a participat si Lucian Grange, presedinte si director general al Universal Music Group International.

„Colaborarea cu Nokia la programul „Comes With Music” este extraordinara. Astfel, avem posibilitatea de a oferi utilizatorilor un nou mod revolutionar de a descoperi si de a asculta artisti noi. Programul ofera, de asemenea, artistilor o deschidere catre publicul nou, intr-un mod usor si accesibil ca pret”, a declarat Lucian Grange.

Monday, December 03, 2007

Bilete la evenimente direct de pe telefonul mobil.





COSMOTE şi compania The Logistic Department, deţinătoarea site-ului www.bilete.ro, au încheiat un parteneriat care permite utilizatorilor i-mode să rezerve sau să comande, direct de pe telefonul mobil, bilete la evenimente muzicale, culturale sau sportive. Noua aplicaţie, unică pe piaţa de telecom din România, este disponibiă gratuit în secţiunea „Cumpărături Online” a portalului i-mode.
Clientul navigheaza foarte usor in meniul serviciului, selecteaza sau cauta evenimentul dorit , selecteaza numarul si categoria de bilete pe care vrea sa le achizitioneze, poate alege modalitatea de livrare si intra in posesia biletului dorit in maxim 48 de ore de la dovada platii. Plata serviciului se face prin transfer bancar, mandat postal sau mandate online , bani cash sau cu plata ramburs in momentul in care clientul intra in posesia biletului. Livrarea se face fie direct prin ridicarea de la casierie sau prin curierat rapid. Pe langa serviciile devenite deja clasice mobilul devine astfel un vehicul pentru distributia de servicii direct de pe telefonul mobil. Pana la implementarea in Romania a mobile ticketing-ului care functioneaza cu succes in lume pe baza biletelor virtuale cu coduri de bare scanate dispozitive speciale , solutia i-mode este deocamdata cea mai comoda.

Modalitati de livrare ale biletelor
1. Curier rapid – livrarea se efectueaza in max 48h (in zilele lucratoare luni-vineri) de la dovada platii,
2. Direct, la casieria providerului de bilete.
Modalitati de plata
1. Plata ramburs – valoarea biletului si taxele de curierat (expeditie cu ramburs in Bucuresti:
2. Transfer bancar - platile se efectueaza in cont
3. Mandat postal, e-mandat, mandat on-line.
4. Plata prin card debit/credit* – biletul este considerat platit in momentul in care TLD obtine confirmarea de plata de la operatorul de e-commerce agreat.
5. Cash – pentru biletele cumparate prin casierie

Monday, November 26, 2007

Mobile Learning in Romania

Iata ca mobilul desi aflat de mult timp in buzunarele scolarilor si interzis cu vehementa de profesori in scoli incepe sa patrunda si sa fie folosit in scop educational. Mobilul nu trebuie interzis in scoala fiindca surprinde poznele elevilor sau incompetenta profesorilor. Telefonul trebuie sa devina un instrument util la indemana oricui, capabil sa ofere in orice moment informatia necesara acestui secol al vitezei.
Bazat pe curiozitatea copiilor, pe atasamentul lor pentru gadgeturi - mobile learning-ul ar trebui sa dezvolte creativitatea, sa foloseasca noi metode si unelte de invatare la distanta si chiar sa dezvolte capacitatea selectie a informatiilor si de autoinvatare.








Divizia de software educational a grupului Softwin a lansat la targul de carte Gaudeamus un nou concept in domeniul educatiei elevilor, lectii pe telefonul mobil, informeaza un comunicat Intuitext.

Astfel, elevii isi pot descarca de pe site-ul Intuitext pe telefon materiale educationale de Biologie, Chimie, Fizica, Geografie, Fractii pentru clasa a IV-a si Geometrie pentru clasele a VI-a si a VII-a. De asemenea, pot descarca tonuri de apel, fundaluri de ecran cu personaje din produsele Intuitext precum si 2 mini lectii audio.

Educatia mobila este un concept lansat de Intuitext in 2006, o data cu Lectiile Interactive Intuitext pe ecranul iPod. Proiectul permite tinerilor sa acceseze continutul educational oriunde s-ar afla.


Intuitext, divizia de solutii de eLearning a grupului Softwin, ofera pentru piata romaneasca 16 titluri diferite ce acopera 5 materii (Fizica, Matematica, Chimie, Biologie, Geografie). Lor li se intreaga colectia de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic.



Friday, November 23, 2007

Cele mai sexy femei de pe glob - Colecţia de Wallpapere

SPECIAL INTERNAŢIONAL: Cele mai sexy femei de pe glob - Colecţia de Wallpapere.

Am gasit in pagina Chip un articol pe care nu m-a lasat inima sa nu-l dau mai departe.

De la frumuseţile din Europa de Est până la femeile de vis ale Orientului, ţările Download.CHIP.eu vă prezintă cele mai frumoase dintre femeile lor. Utilizaţi link-urile pentru a viziona galeriile foto cu cele mai frumoase 10 femei din cele nouă ţări şi pentru a descărca colecţiile de wallpapere. Link-ul „Back to Babe Central” din fiecare galerie şi pagină de download vă va readuce la această listă, de unde puteţi alege următoarea colecţie pe care doriţi să o vizionaţi.
O colecţie de wallpapere cu câteva dintre cele mai sexy femei din România. Wallpaperele gratuite sunt disponibile în format normal şi widescreen.
În imagini: cele mai sexy femei din România
Această excelentă colecţie de wallpapere sexy este parte a unui articol special care prezintă frumuseţi din toate ţările în care Download CHIP.eu este prezent. Urmaţi link-ul de mai jos pentru a vedea imaginile şi wallpaperele cu cele mai frumoase femei din celelalte ţări Download CHIP.eu.
Marea Britanie: Galeria FotoMarea Britanie: Download Wallpapere

Germania: Galeria Foto Germania: Download Wallpapere

Ungaria: Galeria Foto Ungaria: Download Wallpapere

România: Galeria FotoRomânia: Download Wallpapere

Republica Cehă: Galeria FotoRepublica Cehă: Download Wallpapere

Polonia: Galeria FotoPolonia: Download Wallpapere

Rusia: Galeria FotoRusia: Download Wallpapere

Turcia: Galeria FotoTurcia: Download Wallpapere

China: Galeria FotoChina: Download Wallpapere

În plus, dacă doriţi puteţi vota ţara din care provin cele mai sexy femei prezentate în colecţia de wallpapere, pe forumul dedicat găzduit de Download.chip.eu.
Votaţi Acum!

Dupa ce ne-au batut la fotbal ...









....Bulgarii ne-o iau inainte si cu mobile bankingul.

Compania System for Electronic Payments (SEP) din Bulgaria a anuntat ca este pregatita pentru demararea unui sistem national mobil de plata electronica bazat pe tehnologia GPRS.Oficialii companiei au anuntat ca au primit o licenta de operare din partea bancii centrale, care a recunoscut oficial sistemul mobil de plata electronica. SEP devine astfel al treilea operator national de plati electronice din Bulgaria, alaturi de Bankservice si Borica, precum si primul operator de plati electronice prin intermediul telefoanelor mobile. Conform reprezentantilor SEP, primele teste ale serviciului vor incepe in luna mai a anului viitor, atunci cand celelalte organizatii implicate in proiect (banci, comercianti si operatori de telefonie mobila) vor finaliza integrarea tehnologiilor.
Atanas Sarkov, directorul general al SEP, a precizat ca pentru debutul comercial al serviciului de plata electronica mobila vor fi necesare cel putin trei banci si cel putin doi operatori de telefonie mobila.

UniCredit Bulbank, Banca DSK, Allianz Bulgaria si United Bulgarian Bank si-au exprimat interesul pentru noul sistem de plati, iar SEP deja dezbate cu cei trei operatori nationali de telefonie mobila din Bulgaria modul in care serviciile vor fi implementate. Contul fiecarui utilizator al serviciului de plati electronice mobile este asociat cu un portofel electronic personal", care poate fi configurat in functie de preferintele de plata ale fiecarui utilizator, astfel incat sa se poata asigura securitatea conturilor individuale.

SEP va percepe un comision pentru fiecare tranzactie efectuata, nivelul acestuia fiind intre 0,30 si 0,80 leva (15-41 eurocenti) in cazul platilor a caror valoare depaseste 20 de leva (10,25 euro). Pentru microplati, comisionul va fi sub 0,10 leva (5 eurocenti) per tranzactie

Tuesday, November 20, 2007

Vodafone da acces la Aplicatiile de Birou...

Vodafone Romania anunta lansarea Serviciului de Aplicatii, prima solutie care ofera utilizatorilor din mediul de afaceri acces la aplicatiile interne ale companiei, pe telefonul mobil. Cu Serviciul de Aplicatii Vodafone, persoanele aflate in miscare vor avea posibilitatea sa acceseze oriunde si oricand, pe telefonul mobil, bazele de date si aplicatii precum SAP, Oracle, Siebel, Remedy.

Serviciul de Aplicatii Vodafone este sincronizat cu sistemele informatice ale companiei, oferind angajatilor date complete si actualizate despre clienti, vanzari, comenzi, furnizori, contracte, stocuri si alte activitati curente. De asemenea, actualizarea si inregistrarea datelor in sistem devin acum posibile si in afara biroului, prin intermediul telefonului mobil, raspunzand cerintelor de eficienta, performanta si flexibilitate ale companiilor.
Astfel, cu Serviciul de Aplicatii Vodafone, facturile pot fi emise mai rapid, chitantele pot fi generate automat, iar comenzile pot fi efectuate in cel mai scurt timp. Reprezentatii de vanzari pot accesa in timp real informatii actualizate despre preturi, produse, contracte, chiar daca nu sunt in birou. Activitatile de service se realizeaza mult mai rapid, tehnicienii avand la dispozitie informatii indispensabile despre clienti, nivelul stocului, comenzi de piese, livrare si facturare, oricand, pe telefonul mobil.
Noul serviciu Vodafone este disponibil pe o serie de dispozitive mobile, dintre care BlackBerry 8100 Pearl, BlackBerry 8310, Samsung BlackJack i600 si HTC TyTN II sunt disponibile in portofoliul actual al Vodafone Romania.
Implementarea Serviciului de Aplicatii Vodafone pentru clienti este realizata de partenerii certificati ai Vodafone Romania, care asigura serviciile de consultanta, suport si dezvoltarea aplicatiilor mobile personalizate, pe baza analizei proceselor si nevoilor de informatii specifice ale fiecarei companii. Pentru crearea aplicatiilor personalizate, Vodafone Romania pune la dispozitia partenerilor instrumente de dezvoltare si platforma tehnica propriu-zisa, destinata implementarii Serviciului de Aplicatii. Serviciul de Aplicatii Vodafone este disponibil clientilor din Romania si in roaming, in 63 de tari / teritorii, prin 119 parteneri.
Serviciul de Aplicatii pentru companii este disponibil incepand de astazi, prin reprezentantii de vanzari directe ai Vodafone Romania.

Alte proiecte Vodafone- Video-conferinte pe mobil, din 2008

Operatorul va introduce serviciul de video-conferinte, care va permite utilizatorilor de Internet 3G sau broadband sa realizeze sedinte video, simultan, cu mai multe persoane, pe telefonul mobil.

O alta tehnologie ce urmeaza a fi lansata este cea de Video Monitoring, care va permite utilizatorilor 3G sa acceseze imagini video de la camere IP, camere de inregistrare publice sau canale TV.

De asemenea, Vodafone Romania va lansa in 2008 serviciul Visual Mailbox, care va permite utilizatorilor sa acceseze mai usor mesageria vocala, direct pe telefon, sub forma unei interfete tip "inbox".

Totodata, oficialii Vodafone au anuntat ca vor introduce pe piata, la inceputul lui 2008, tehnologia HSUPA care a fost introdusa si de competitorul Orange Romania, in luna octombrie, in anumite regiuni din Bucuresti.

Tehnologia HSUPA asigura viteze crescute de uplink a datelor, pana la un maxim de 1,92 Mbps.

Monday, November 19, 2007

Nu are legatura cu mobilul...

Dar ar putea avea.. in viitorul apropiat. Mi se pare super interesant softul si tehnologia si astept sa fie implementat si pe telefoanele mobile - bineinteles cu display mare .
Mi-au placut telefoanele cu motion detection( Sharp, Nec) ale japonezilor si am vazut, aici in Romania si un Sony Ericsson K850i cu un joc de la Gameloft bazat pe aceasta tehnologie. Sper ca in curand tot ce apare made in Japan sa fie implementat mult mai repede si pe piata Europeana fiindca ei cei din tara Soarelui Rasare sunt inca departe departe...

Friday, November 16, 2007

Neosclavagism...




Cand v-ati despartit ultima data de telefonul dvs mobil? Nu-i asa ca dormiti noaptea cu el la cel mult 3 metri distanta?...Oamenii simt lipsa telefonului mai tare decat lipsa parintilor sau a propriilor copii?...
Suna patetic dar cred ca devine o experienta mult prea traumatizanta si dureroasa uitarea telefonului acasa. Am observat totusi ca femeile resimt mai putin lipsa telefonului decat barbatii. Probabil oglinda din poseta e mai importanta decat telefonul...

Wednesday, November 14, 2007

Securitate maxima pentru platile de pe mobil.

Mobile banking-ul si mobile payment-ul evolueaza rapid , avand solutii concrete si pentru securizarea tranzactiilor. O firma din Japonia a dezvoltat aplicatii care prin intermediul aparatului foto scaneaza irisul ochilor si da acces sau nu la informatii sau tranzactii. Laptopurile au incorporat tehnologii bazate pe identificarea amprentelor digitale. E posibil ca si mobilele sa implementeze aceasta metoda pentru a fi securizate pentru informatii confidentiale, tranzactii sau chiar asigurate in acest fel contra furtului.

Access to confidential info on the go
While leakage of business information (such as customer info, etc) is becoming a social problem, information leak caused by missing or stolen mobile devices is also on the rise. Mobile iris recognition enables safe and secure access to confidential information outside the office.



Increasing Payments Made through Mobile devices
As mobile wallets become more popular, more people use their mobile phones as their wallets. Payments for various services using internet-enabled mobile phones are expected to grow tremendously in the near future. Mobile iris recognition also enables safe and secure transactions for such services.




Application image (Expensive mobile payment)

Ce inseamna Android ?

Prezentarea este super faina! Ideea este geniala! Standardizarea in software mi se pare obligatorie. Dezvoltarile sunt infinite. ..Totusi raman la ideea anterioara ca daca doar o companie va controla si ne va arata directia, vom fi limitati si vom gandi intr-un singur sens.

Thursday, November 08, 2007

Google, Android, You Tube si servicii video.

+ =


Recent Google a anuntat intrarea pe piata telefoniei mobile prin lansarea platformei Android. Android este o platforma software bazata pe Linux si destinata dezvoltarii de aplicatii pentru telefonia mobila. Google spera ca, in viitor, aceasta platforma sa devina sistemul de operare dominant pe telefoanele mobile. Pentru aceasta va concura direct cu plaforme precum Apple OS X de pe iPhone, BlackBerry OS, Microsoft Windows Mobile si Palm OS
Totodata un studiu arata ca peste 58 de milioane de oameni vor fi abonati ai serviciilor video pe mobil in 2010. Anul acesta, veniturile obtinute din aceasta industrie sunt de trei ori mai mari decat in 2006, cresterea medie anuala pana in 2010 fiind estimata la 135%
Pana in 2010 vanzarile de telefoane mobile care au incorporate capabilitati video vor atinge 125 de miliarde de dolari, fata de 58 de miliarde, nivelul anului 2006, potrivit unui studiu al companiei Infonetics Research. Se preconizeaza o crestere spectaculoasa si in ceea ce priveste numarul de abonati ai serviciilor video mobile, numar care va ajunge in 2010 la 58,6 milioane, de la doar cateva milioane existenti anul trecut.
Care e legatura? Google detine deja Youtube iar dezvoltatorii software vor fi incurajati sa creeze aplicatii mobile pentru Android. Arhitectura software deschisa va permite dezvoltatorilor mai multa flexibilitate pentru aplicatiile lor spargand monopolul pe care il au operatorii mobili asupra furnizarii aplicatiilor noi si gratuite clientilor. Acum, companiile mai mici vor avea motive intemeiate sa construiasca aplicatii mobile inovatoare, care altfel nu ar fi ajuns la consumatori pentru ca aceste firme nu aveau puterea sa atinga intelegeri cu operatorii de talie mare. Conform licentei Android, oricine poate modifica sistemul de operare pentru a-si satisface nevoile, ceea ce inseamna ca operatorii ar putea sa construiasca propriul sistem . Platforma permite si personalizarea telefonului pina la nivelul ecranului pe care il vezi cind deschizi telefonul. Oricine ar putea sa puna pe „desktop-ul“ telefonului icoane personalizate, feed-uri pentru stiri sau vreme sau informatii pentru mesajele de voce.
Avand experienta si expertiza youtube in spate precum si noile “parteneriate” pe care le va obtine cu utilzatori-producatorii- clientii de informatii si idei, Google tinde strategic sa devina un creuzet pentru colectarea si monopolul productiilor video de orice natura. Urmeaza cumpararea unei mari companii de media si a unor studiouri de la Hollywood ? Lumea virtuala construita de cei de la Second Life eu cred ca oricum e de mult inclusa in planurile celor de la Google...Concentrarea fortelor intr-un singur punct de putere si Monopolul duce la Dictatura. Sa nu ne trezim intr-o buna zi ca am devenit sclavi intr-un Goolag si n-o sa mai avem dreptul nici sa visam cu propriul nostru creier.

Tuesday, November 06, 2007

Energie alternativa pentru tot ce ne inconjoara.


Compania chineza de telecomunicatii HiTech Wealth a lansat primul telfon mobil solar din lume. Acesta dispune de o camera de 1,3 Megapixeli si un Mp3 player. Bateria solara poate fi incarcata direct de la soare dar si de la surse de lumina mai slabe cum ar fi o lumanare si are o durata de viata de 2,5 ori mai mare decat una clasica. Tendintele din industria auto se impun si in telecom :sursele de energia alternativa devenind astfel o necesitate pentru toate domeniile.
Precomenzile pentru S116 sunt deja de 50,000 unitati desi pretul este destul de piperat, de circa $510.

Tuesday, October 30, 2007

Cosmote 3 milioane





COSMOTE este operatorul cu cea mai rapidă creştere în România prin depăşirea pragului de 3 milioane de utilizatori în mai puţin de doi ani de prezenţă pe piaţă.Odată cu creşterea cotei de piaţă şi a cererii pentru produsele şi serviciile sale, COSMOTE estimează că îşi va atinge obiectivele financiare anunţate pentru România, de a înregistra EBITDA pozitiv în anul 2008 şi a raporta profit în 2009.
Pentru a marca acest eveniment, COSMOTE a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România (ANSR) pentru a oferi membrilor acestei organizaţii 3 milioane de SMS-uri gratuite în reţea.


Totodata Cosmote a lansat www.imodeblog.ro, un proiect original prin intermediul căruia utilizatorii şi toţi cei interesaţi de serviciul i-mode pot împărtăşi păreri şi pot afla noutăţi despre serviciu şi tehnologie. www.imodeblog.ro este primul blog din România dedicat unui produs din sectorul telecomunicaţiilor mobile. Prin intermediul lui, membrii echipei COSMOTE implicată în dezvoltarea serviciului i-mode vor veni cu noutăţi despre extinderea site-urilor i-mode, despre noi aplicaţii disponibile, terminale compatibile şi multe alte informaţii, primind la rândul lor reacţii din partea utilizatorilor.
Asta dovedeste ca pe piata de telecomunicatii concurenta intre operatori duce la cautarea de noi canale de comunicare si la oferte imbunatatite pentru toate segmentele de utilizatori. Mai in gluma mai in serios probabil or sa se targeteze targeteze nu numai surzii ci si orbii si mutii. Asteptam un serviciu care citeasca SMS-urile primite de orbi! si ringtones-urile pentru surzi. Ce-ati spune de un soft pentru pentru integrarea unui sintetizator vocal in telecomunicatii.? e superutil pentru aplicatiile de IVR si call centere. (http://www.ivosoftware.com/ivonaonline.php)

Roboti si tehnologii de recunoastere a imaginilor prin telefonul mobil.


RoGun - este unul dintre ultimele modele de roboti humanoizi care au fost lansati pe piata din Korea- o tara care sprijina oficial programul prin care orice om va avea un robot in casa pana in 2020. Dezvoltat de compania KornTech, robotul inalt de un metru este proiectat pentru uzul casnic, ca bodyguard sau ca bona pentru copii. Folosind o combinatie de multiple tehnologii AI ( inteligenta artificiala) , capabilitatile lui RoGun includ mersul, saluturile , strangerile de mana, pocnitul degetelor, dansul , vorbitul sau cantatul . Alte cateva valente ale lui RoGun sunt recunoasterea si mutatul obiectelor din jur, mimica-gestica, recunoasterea mediului in care se afla, recunoasterea de sunete, recunoasterea fetzelor . E evident ca robotul va deveni in curand foarte util si de asemenea din ce in ce mai present in casele unora ( in special japonezi)( mai multe aici-



De asemenea progresele din domeniul tehnologiei recunoaşterii imaginilor au determinat şi alte companii să dezvolte o muncă de cercetare în acest domeniu.
Francezii de la Accenture Technology au dezvoltat o tehnologie care face ca un telefon 3G (sau HSDPA) echipat cu o cameră video să poată “răspunde” utilizatorului său la întrebări legate de obiectele din jur.
În curând o înregistrare video a unui obiect despre care utilizatorul vrea să obţină informaţii să fie suficientă pentru ca telefonul mobil să îi ofere tot ce doreşte să afle. Conform newscientist.com, sistemul - botezat Pocket Supercomputer, funcţionează prin conectarea la un server central care potriveşte imaginile înregistrate cu imagini dintr-o bază de date anterior creată.. Tehnologia se bazează pe un algoritm, SIFT, care utilizează sute sau mii de puncte de referinţă pentru identificarea imaginilor primite de la utilizator cu cele din baza de date, procesul funcţionând indiferent de unghiul din care a fost realizată înregistrarea. Crearea unei baze de date cu 5.000 de entităţi durează cam o zi şi procedura de potrivire a imaginilor câteva milisecunde.
Microsoft are sistemul Lincoln, care permite utilizatorilor să facă fotografii pe care să le trimită apoi pentru identificare, sau sistemul similar ViPR, dezvoltat de Evolution Robotics, disponibil deja în Japonia. Creatorul algoritmului, care stă la baza acestei tehnologii, consideră că aceasta este genul de aplicaţie pentru care a fost conceput SIFT în 2004 şi crede că recunoaşterea obiectelor cu ajutorul celularului va avea totuşi nevoie de timp pentru a ajunge să fie utilizată în viaţa de zi cu zi

Thursday, October 25, 2007

The SUN a lansat Thesun.mobi


Cel mai citit cotidian britanic, "The Sun", a lansat serviciul Thesun.mobi, prin care utilizatorii de telefonie mobila vor putea accesa de pe telefoane articole si imagini din "The Sun", informeaza NewsIn.

Noul serviciu permite utilizatorilor si descarcarea de stiri si continut video in schimbul unei sume de pana la 4,3 euro.

Reprezentantul noului serviciu, Andrew Bagguley, a declarat ca, prin intermediul serviciului, cotidianul britanic vrea sa atinga noi audiente. "Sunt peste 8 milioane de consumatori de stiri si informatii pe telefonul mobil in Marea Britanie in fiecare luna, iar 'The Sun' urmareste sa-si extinda brandul in spatiul telefoanelor mobile si sa atinga noi audiente", a declarat Andrew Bgguley.

"The Sun" este cel mai citit cotidian in limba engleza, cu un tiraj de aproape 8 milioane de exemplare pe editie. Acesta este detinut de compania News International care face parte din News Corporation, detinuta de Rupert Murdoch.

News Corporation detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Times" si "News of the World" si mai multe site-uri.

Tuesday, October 23, 2007

Mobile ticketing pentru cursele aviatice.


Asociatia Internationala de Transport Aerian (International Air Transport Association – IATA) impune transportatorilor aerieni sa renunte la biletele de hartie in favoarea celor electronice si sa ofere si posibilitatea check-in-ului prin telefonul mobil, ca alternativa la solutia de check-in online.

Din luna iunie 2008 toate companiile aeriene afiliate IATA (peste 250) vor emite numai bilete electronice, sistemul de management al biletelor simplificandu-se considerabil. Aceasta nu inseamna doar ca pasagerul poate sa se prezinte la aeroport numai cu cartea de identitate sau pasaportul, ci si cheltuieli reduse pentru companiile aeriene si micsorarea timpului de asteptare la cozile de la ghiseele de check-in. Biletul electronic mai ofera si posibilitatea efectuarii "self check-in-ului", adica pasagerul se poate inregistra singur pentru zbor.
Tot de anul viitor, companiile aeriene vor avea la dispozitie o platforma care sa permita realizarea check-in-ului (inregistrarea pasagerului pentru zbor, alegerea locului in avion si primirea cartii de imbarcare) prin intermediul telefonului mobil. Cartea de imbarcare va deveni astfel un simplu cod de bare 2D care va fi expediat pasagerului direct pe telefonul mobil, prin SMS. Odata ajuns la aeroport, pasagerul se va prezenta la ghiseul de check-in, unde isi va inregistra bagajul de cala, sau direct la poarta de imbarcare, in cazul in care calatoreste doar cu bagaj de mana. Organizatia spera ca in acest fel va reusi sa evite congestiile de la aeroport si sa fluidizeze traficul de pasageri.
In momentul de fata, singurele companii care ofera posibilitatea de check-in prin intermediul telefonului mobil, pentru zborurile cu plecare din Bucuresti, sunt KLM si AirFrance. Insa solutiile celor doua companii presupun conectarea la site-urile wap, klm.com, respectiv mobile.airfrance.com, unde se vor introduce datele: numarul biletului electronic, datele de zbor si codul rezervarii. Pentru finalizarea procesului, pasagerul va avea nevoie de cel putin 5-8 minute. Apoi, apare problema tiparirii cartii de imbarcare trimise pe e-mail. Noua solutie pe care o propun specialistii IATA tuturor companiilor aeriene este mult mai simpla. In momentul in care pasagerul achizitioneaza un bilet, online sau de la o agentie, el declara si un numar de telefon mobil. Pentru primirea boarding pass-ului pasagerul va trebui fie sa utilizeze un serviciu bazat pe trimitere/primire de SMS-uri, fie prin folosirea sistemului de check-in online sau telefonic. In toate cazurile, finalitatea o va constitui primirea codului de bare 2D, care contine toate informatiile pentru imbarcare, pe telefonul mobil, prin SMS. La aeroport, pasagerul va pozitiona telefonul mobil – pe al carui ecran trebuie sa apara codul 2D – in fata unui cititor electronic. Urmeaza un simplu "beep" si se poate urca la bordul aeronavei. In acest moment, sistemul este deja folosit cu succes de companii precum Air Canada, Spainair, Air Berlin, Japan Airlines si All Nipon Airways.

Friday, October 19, 2007

Noul Nokia 9060





Un cadou excelent pentru soacra dvs: Un telefon mobil nou lansat + abonament de convorbiri nelimitate in retea. ( reteaua electrica)

Thursday, October 18, 2007

My Skype





MySpace, cea mai populara retea sociala online din lume si Skype, cel mai mare furnizor de telefonie prin internet, au anuntat intr-o declaratie comuna, incheierea unui parteneriat, care da nastere celei mai mari comunitati online din lume care poate comunica si vocal, informeaza Dow Jones Newswires.
In cativa ani prevad ca va intra in joc si un mare operator mobil sau poate chiar domnul Google. Daca intra in parteneriat si o banca sau un grup financiar de mare forta si isi vor unifica operatiunile vom participa la o noua revolutie globala. Cum ar fi sa ai un telefon mobil care sa functioneze direct pe net, in orice colt al lumii, gratuit si care sa-ti mai ofere si bani? Iti poti crea o proprie retea sociala care sa aiba aceleasi nevoi , asteptari si cunostinte ca si tine. Poti vinde si cumpara servicii sau produse direct celor interesati, fara intermediari. O mana cereasca pentru industria de adevertising si comunicare care va fuziona cu media clasica. Am luat-o deja razna...

La nivel mondial, MySpace are peste 110 milioane de utilizatori activi pe luna, iar Skype are 200 de milioane de abonati. Potrivit acordului, serviciul de telefonie prin internet al Skype se alatura functiei de mesagerie instant MySpace, iar membrii retelei soaciale vor putea sa apeleze prin serviciul de telefonie Skype ceilalti membri MySpace si Skype in mod gratuit.

Noul parteneriat ofera utilizatorilor din intreaga lume mai multe cai de interconectare rapida si usoara. Skype este disponibil in 28 de limbi si este folosit aproape in toata lumea. Skype a fost preluata in 2005 de catre eBay, contra sumei de 2,6 miliarde dolari. MySpace, face parte din Fox Interactive edia Inc., companie detinuta de investitorul Rupert Murdoch.

Monday, October 15, 2007

Mobile TV, obsesia industriei


In jurnalul National apare un articol interesant despre obsesia industriei mobile de a construi succesul Mobile TV. Speranţe uriaşe, teste peste teste, analize de piaţă, bătălie pentru fiecare minut petrecut de client cu ochii în ecran, iată pe scurt imaginea celui mai disputat subiect al telecomunicaţiilor: mobile TV.

La Broadband World Forum Europe (Berlin, 8-11 octombrie) subiectul "mobile TV" a adunat la fiecare conferinţă dedicată numeroşi participanţi. De altfel, este una dintre problemele arzătoare pentru industrie, având în vedere că toate târgurile internaţionale importante de profil din acest an (3 GSM, MILIA, Broadband Forum) au dezbătut situaţia în care se află acest domeniu, care a dezamăgit atât jucătorii de piaţă, cât şi utilizatorii. Investiţiile au fost uriaşe, politicile de marketing agresive, iar rezultatele nu au fost cele aşteptate: limitările impuse de "bandă", mărimea ecranului terminalului, preţurile serviciilor şi lipsa conţinutului variat şi adaptat terminalului.


OPTIMISM. În cadrul unei întâlniri cu presa, Johan Bergendahl, vicepreşedinte marketing Ericson, a arătat că industria aşteaptă mai mult consum video pe terminale în următoarele 6-12 luni. Creşterea consmului de mobile TV se bazează pe înmulţirea reţelelor HSDPA, servicii dedicate bazate pe interactivitate şi, nu în ultimul rând, pe o generaţie de tineri pasionaţi de tehnologie.

Un capitol aparte este legat de publicitatea pe mobil, reprezentanţii industriei fiind convinşi că tot mai mulţi utilizatori vor accepta reclamele dacă vor fi "stimulaţi" cu multe minute gratuite, jocuri mai ieftine etc.

Consum global în creştere
Din cifrele prezentate de industria telecom la evenimentul de la Berlin reiese că în acest an consumul global de mobile TV ar putea ajunge la 2 miliarde de dolari, ceea ce ar fi o dublare faţă de 2006. Analizele de piaţă sunt foarte optimiste, estimând 16 miliarde de dolari în 2011.
Pe lângă consumul "clasic" de informaţii media, filmuleţe, clipuri, operatorii ar putea propune clienţilor (în diverse parteneriate) şi alt gen de servicii bazate pe contactul video: info-util, social, relaţii

Tuesday, October 09, 2007

mobile TV -One TV


Francezii au lansat One TV, o retea gratuita care reuneste 20 de televiziuni create numai pentru telefoanele de ultima generatie.
O retea de 20 de canale TV, create exclusiv pentru telefonul mobil sau adaptate in acest scop, a fost lansata in Franta. Reteaua One TV este opera companiei Mobibase si poate fi vizionata gratuit, intrucat firma se autofinanteaza prin vanzarile de publicitate. 100.000 de vizitatori

Formatele propuse de One TV sunt scurte si create special pentru telefoanele mobile de ultima generatie, cu suport 3G, cele mai multe chiar de Mobibase. Printre ele se numara posturi ca Meteo TV, Bollywood TV, Choc TV sau Entrevue TV. „Reteaua noastra va fi orientata mai ales in scopuri de divertisment, catre un public-tinta cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani”, a explicat Laurent Sarver, director de marketing al One TV.

Mobibase, care detine drepturile de difuzare pe telefoanele mobile din partea a 540 de producatori de continut specific din 45 de tari, are 360 de clienti (operatori, creatori de servicii mobile) in 60 de tari. In 2006, compania a avut o cifra de afaceri de 3,38 milioane de euro.

„Buchetul” de televiziuni oferit de Mobibase este deja disponibil pe portalul on-line al Orange si mai poate fi descarcat prin operatorii Bouygues Telecom si SFR. Mobibase a mai semnat un parteneriat cu Nokia pentru a putea difuza One TV prin intermediul Nokia Video Center, accesibil de pe cele mai recente modele Nokia.

Orange ofera in Franta 60 de posturi TV pentru telefonul mobil, iar operatorii SFR si Bouygues Telecom - cate 30 fiecare. One TV va reuni 30 de astfel de televiziuni pana in 2008 si se asteapta la o medie lunara de 100.000 de vizitatori unici.

Pentru a evita folosirea operatorilor ca intermediari, Mobibase urmareste sa profite de aparitia tehnologiei DVB-H, prevazuta pentru 2008 in Franta, care va permite difuzarea de continut video pe telefonul mobil prin intermediul undelor hertziene. Astfel, terminalul mobil poate receptiona emisiuni TV prin DVB-H si in absenta unui semnal de la operatorul respectiv. Tehnologia DVB-H este sustinuta de Uniunea Europeana si este disponibila in mai multe tari de pe intreg mapamondul, guvernul fiind cel care acorda licentele.

Monday, October 08, 2007

Mobile networking





Americanilor le place mai mult să socializeze pe telefonul mobil decât europenilor, majoritatea preferând MySpace şi Facebook drept destinaţie virtuală.

Reţele sociale se extind tot mai mult în spaţiul mobil. M:Metrics, companie care se ocupă cu analiza pieţei mobile, a colectat date atât de la utilizatorii americani, cât şi de la cei europeni, vest-europeni mai precis, pentru a crea o imagine de ansamblu a dinamicii reţelelor sociale, prezentată de eMarketer. Rezultatul a fost că aproximativ 12,3 milioane de utilizatori au accesat site-ul unei reţele sociale de pe telefonul mobil pe parcursul unei luni.

Pe perioada analizată, consumatorii din Statele Unite au fost mai activi în această privinţă decât cei europeni, numărul celor care au intrat într-o reţea socială fiind mai mare cu 3,5%, adică aproximativ 7 milioane de utilizatori. În privinţa utilizatorilor împătimiţi, care accesau acest tip de servicii de mai multe ori pe săptămână sau chiar zilnic, Statele Unite "găzduieşte" 1,8% din această categorie.

Marea Britanie conduce în topul european al celor mai numeroşi fani împătimiţi ai reţelelor sociale, cu aproximativ 1,1 milioane de astfel de utilizatori, fiind urmată de Spania, care contabilizează circa 750.000.

Potrivit M:Metrics, site-urile MySpace şi Facebook conduc în topul preferinţelor utilizatorilor atât în Statele Unite, cât şi în Marea Britanie, atrăgând ceva mai mult din publicul american (3,7 milioane utilizatori) şi ceva mai puţin de jumătate din cel britanic (440.000 utilizatori). Bebo, un site britanic de profil, a prezentat interes pentru 288.000 de utilizatori, în timp ce în alte ţări europene MSN a fost destinaţia preferată a utilizatorilor.

Monday, October 01, 2007

Servicii pentru telefonul mobil



SpinVox ofera serviciile voice-to-screen in patru limbi straine, printre care se numara si Spin-my-Vmail, care transforma mesajele din casuta vocala in text si le transmite catre un telefon mobil sau adresa de e-mail. Spin-my-Blog, care functioneaza pe principiul invers celui aplicat in cazul Spin-my-Vmail, permitand utilizatorilor sa isi actualizeze blog-ul prin dictarea textului direct cu telefonul mobil. Spin-my-Broadcast transforma o conversatie in text, pe care il distribuie mai multor destinatari, iar Spin-my-Memo permite utilizatorilor sa isi dicteze notite si memento-uri, care sunt ulterior trimise catre o adresa de e-mail

GotVoice (www. gotvoice.com) foloseste un sistem automatizat care acceseaza toate casutele vocale ale unui utilizator, inregistreaza mesajele si le trimite prin e-mail in format MP3.

Serviciul gratuit Pinger (www.pinger.com) permite posesorilor de telefoane mobile din SUA sa lase mesaje vocale mai multor persoane, fara a fi nevoiti sa apeleze fiecare utilizator in parte. Utilizatorii isi pot adauga sau importa lista de contacte, astfel incat trebuie doar sa rosteasca numele persoanei pe care doreste sa o apeleze pentru a-i trimite un mesaj prin Pinger.


Jott Networks propun un serviciu voice-to-text care permite introducerea mai rapida a SMS-urilor si e-mail-urilor, precum si dictarea unor notite sau mesaje care sa fie transmise catre alti destinatari.(www.jott. com) sustin ca serviciul lor voice-to-text permite transcrierea de trei ori mai rapida a e-mail-urilor si SMS-urilor.


GrandCentral, o companie achizitionata recent de gigantul Google, cel mai popular motor de cautare pe internet, propune un serviciu care centralizeaza pe un singur numar de telefon nou toate celelalte linii ale consumatorilor (inclusiv telefonul de acasa, de la locul de munca sau telefonul mobil). Mesajele din casuta vocala vor fi automat transmise noului numar de telefon si vor fi pastrate ca fisiere audio intr-o casuta vocala unificata online.


Jaxtr apeleaza atat destinatarul, cat si apelantul direct prin internet, evitand astfel costurile ridicate ale apelurilor internationale.

Wednesday, September 26, 2007

Tot despre serviciile de televiziune mobila ...




Cheltuielile consumatorilor pe serviciile de televiziune mobila vor depasi 6,6 mld. dolari (4,68 mld. euro) pana in 2012, estimeaza un studiu al firmei de cercetare Juniper Research, citat de presa internationala.

Analistii se asteapta ca aproximativ 120 de milioane de utilizatori din peste 40 de tari sa receptioneze transmisii TV pe telefonul mobil pana in 2012, comparativ cu numarul de sub 12 milioane de utilizatori estimat pentru sfarsitul lui 2007. Potrivit Juniper Research, DVB-H (Digital Video Broadcast - Handheld) este standardul de transmisie care va domina piata.

Multi analisti sunt de parere ca televiziunea mobila este o tehnologie nedezvoltata intr-o piata care inca nu a ajuns la maturitate si este foarte fragmentata. Aceasta problema a aparut in atentia analistilor dupa ce, in luna iulie a acestui an, British Telecom (BT) si Virgin Mobile au renuntat la serviciile de televiziune, in urma deciziei Comisiei Europene de a impune DVB-H ca standard de transmisie.

"Impunerea oarecum fortata a standardului DVB-H va ajuta industria, insa creeaza probleme pentru cei care prefera tehnologii rivale care sunt mai eficiente din punctul de vedere al costurilor", a declarat Windsor Holden, autorul raportului intocmit de Juniper Research. "In cele din urma, ar putea fi o masura contraproductiva in incercarea de promovare a televiziunii pe dispozitive mobile", a adaugat Holden.


Potrivit raportului Juniper Research, cea mai mare piata pentru servicii de televiziune mobila in anul 2012 va fi SUA, urmata de Japonia si Italia.

Majoritatea veniturilor vor proveni din abonamente si servicii de tip pay-per-view (platesti pentru fiecare film sau clip vizionat), in timp ce publicitatea va constitui o sursa secundara de incasari.

Wednesday, September 19, 2007

Cosmote a lansat concursul "Descopera i-mode"



Cosmote ofera premii pentru utilizatorii portalului i-mode. In perioada 17 septembrie 2007 – 16 octombrie 2007 daca descoperi pagina speciala care contine sigla i-mode si imaginea zilei si le trimiti doar prin e-mailul de pe telefonul i-mode impreuna cu datele personale la adresa special creata iconcurs@cosmote.ro poti castiga unul dintre cele trei premii : un iPod shuffle, un memory stick sau un rucsac verde Cosmote in fiecare zi.
Link-ul prezinta in fiecare zi un beneficiu i-mode si va fi afisat in fiecare zi la o ora aleatoare. Daca esti intre primii trei participanti care au trimis e-mailul complet vei primi unul dintre cele trei premii. Daca inca nu ai gasit inca link-ul trebuie sa intri de mai multe ori pe zi si sa cauti in categorii. Il vei gasi pentru ca sta afisat toata ziua.
Vorba lui Ionut. "i-mode? i-pod! Adica da. i-mode iti da ipod. Shuffle de una bucata mega. E simplu, usor de facut si cu premii frumusele…"

Google a lansat serviciile de publicitate pe mobil.



Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, a anuntat lansarea serviciului AdSense destinat telefoanelor mobile, care le va permite companiilor sa isi plaseze reclame contextuale pe site-urile accesate prin intermediul telefoanelor mobile, scrie New York Times.

Si alti giganti din internet, printre care Yahoo! si AOL, si-au lansat propriile retele de publicitate orientate catre telefoanele mobile, iar lansarea Adsense pentru telefoanele mobile nu reprezinta decat o noua etapa in extinderea dominatiei Google pe piata de publicitate online.

Dilip Venkatachari, product manager director la AdSense, a precizat ca reclamele vor furniza o noua sursa de venituri pentru publisheri si poate incuraja tot mai multe site-uri sa isi creeze sectiuni dedicate telefoanelor mobile.

In mod similar cu sistemele Google de livrare a reclamelor, preturile reclamelor livrate prin AdSense pentru mobile se vor stabili in urma unei licitatii, iar cumparatorii vor plati de fiecare data cand un utilizator va accesa reclama respectiva.

Astfel, Google va converti automat reclamele AdWords in reclame text care vor fi afisate cand un utilizator va accesa de pe telefonul mobil un site din retea.

Potrivit lui Venkatachari, Google a incurajat tot mai multi publisheri sa afiseze nu mai mult de doua reclame pe fiecare pagina in versiunea pentru mobile, cu mult sub numarul de reclame care apar, in mod normal, pe o pagina de internet accesata prin intermediul unui PC.

Google a inceput inca din vara anului trecut sa vanda reclame care apar langa rezultatele cautarilor pentru telefoane mobile prin intermediul serviciului AdWords. Compania a precizat saptamana trecuta ca toti clientii sai de publicitate vor putea avea propriile reclame afisate pe ecranele telefoanelor mobile, langa rezultatele cautarilor pe motorul Google.

Patrunderea Google pe piata publicitatii pe telefoanele mobile era asteptata de mult timp, dar piata este apreciata drept relativ mica, iar analistii nu se asteapta ca noua versiune AdSense sa aduca un aport prea mare in veniturile companiei.

Cu toate acestea, companiile care cumpara publicitate si publisherii par a fi tot mai interesati de publicitatea mobila. AdMob, un start-up care controleaza o retea de publicitate orientata catre telefoanle mobile, a livrat in luna ianuarie circa 230 de milioane de reclame si se asteapta la 1,5 miliarde de livrari in aceasta luna, a afirmat Omar Hamoui, fondator si director executiv al AdMob.

Monday, September 03, 2007

Call Center pentru infoutile bazat pe reclama.



In completarea postului anterior iata ca apar noi servicii mobile advertising based.

In Daily Business apare un articol despre compania romaneasca Excel Models Grup a investit 170.000 euro ( mi se pare enorma suma si stiu ce vorbesc) pentru lansarea unui serviciu de informatii generale prin telefon denumit Freedom, care va putea fi apelat gratuit de pe mobil si care va furniza la cerere informatii in schimbul ascultarii unui clip publicitar de cateva zeci de secunde.
Serviciul Freedom ofera utilizatorului un numar de telefon gratuit - 0800 390 391 -disponibil non-stop din retelele principale de telefonie mobila si fixa Orange, Vodafone si Romtelecom.

Ghidul telefonic Freedom este un serviciu furnizat de operatori care vor consulta baze de date cu acces public si privat, cu scopul gasirii informatiilor solicitate de catre utilizator.

Informatiile solicitate pot face referire la date despre vreme, curs valutar, rezultate loto sau program TV, precum si "informatii locale", despre institutii publice, restaurante, baruri, cluburi, autogari, film sau evenimente locale.

Serviciul Freedom reprezinta, practic, un nou canal de advertising. Conform oficialilor, sunt folosite date de baza despre utilizator, oferite chiar de el (de exemplu, varsta), pentru a alege tipul de mesaj publicitar care va fi ascultat de acesta in timp ce operatorul cauta informatiile solicitate.

Majoritatea informatiilor sunt disponibile in momentul de fata pentru orasele Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Sibiu. Alte date, cu caracter general (precum starea vremii - n.r.) sunt disponibile pentru utilizatori din intreaga tara.

Freedom poate prelua pentru inceput pana la 700.000 apeluri/luna, cu o durata medie de 3,3 min/apel si un consum lunar de aproximativ 3 milioane minute. Dupa primele 3 luni de la lansare, oficialii Freedom estimeaza o cifra operationala de circa 2 milioane de apeluri pe luna, cu o rata de crestere de circa 20% lunar.

Publicul tinta, conform oficialilor companiei, sunt persoanele intre 14 si 45 de ani de pe teritoriul Romaniei, preponderent din teritoriul urban.

Compania, cu capital 100% romanesc, este detinuta de oamenii de afaceri Adrian Manea si Doina Barbu. Acestia estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 40% pentru acest an. Conform datelor publicate de Ministerul de Finante, anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri de 136.000 euro.

Nu stiu daca operatorii vor fi foarte interesati sa promoveze acest serviciu avand in vedere ca le "papa" cota de piata unora din serviciile proprii: vezi Orange Info apelabil la 311 sau Romtelecom Agenda apelabil la 931 pe care acestia incaseaza o gramada de bani. Pe deasupra mai exista si un call center gratuit al celor de la Sapte Seri care prezinta cam aceeasi informatie gratuit si fara reclama. Ideea mi se pare totusi interesanta si binevenita pe piata romaneasca. Mi se pare laudabila incercarea de a gasi si alte canale de distributie a reclamei pe canale alternative fiindca media clasica si in special televiziunea ia toata crema si ne agaseaza cu o reclama insuficient targetata.

Introducing GPT-4o

Cu lansarea lui Chat GPT-4o  OpenAI aduce o serie de îmbunătățiri semnificative în experiența conversațiilor cu inteligența artificială. Ace...