Translate

Friday, September 15, 2006

Cosmote se lauda ca va lansa in Romania I-mode in prima jumatate a lui 2007

Cosmote va lansa in Romania sistemul de internet mobil cu cei mai multi abonati din lume

Cosmote Romania va lansa pe piata romaneasca sistemul de internet mobil iMode, bazat pe tehnologia japoneza NTT DoCoMo, in prima jumatate a anului viitor, au declarat joi pentru NewsIn oficiali ai companiei.

Planul de business al operatorului mobil cuprinde aceasta dezvoltare, astfel nu presupune costuri de implementare aditionale, acest serviciu fiind sublicentiat lui Cosmote Romania de catre compania mama, au adaugat reprezentantii Cosmote.

Incepand cu saptamana viitoare, iMode va fi operational si in reteaua Cosmote din Bulgaria, prima tara din Europa de Est in care acest serviciu va deveni functional. "Bulgaria nu este un test in aplicarea acestui serviciu, insa experienta castigata acolo si know-how-ul vor fi aplicate si in Romania", a spus pentru NewsIn Tereza Valcan, directorul de comunicare Cosmote Romania.

Serviciul iMode a fost lansat in Grecia in iunie 2004, iar in prezent are aproximativ 200.000 de utilizatori. iMode este sistemul de internet mobil dezvoltat pentru prima data de compania japoneza NTT DoCoMo, avand un mare succes pe piata japoneza. Peste 30% din populatia Japoniei foloseste iMode de cel putin 10 ori pe zi pentru a trimite emailuri, sa faca rezervatii de bilete de tren, sa citeasca stirile sau pentru alte activitati de rutina.

"iMode, care nu necesita obligatoriu tehnologie 3G, este sistemul de internet mobil cu cei mai multi abonati din lume, peste 53 de milioane, de la lansarea sa in februarie 1999. In prezent, peste 95.000 de site-uri internet ofera o varietate larga de continut pentru acest serviciu", au declarat pentru NewsIn reprezentantii ai companiei japoneze NTT DoCoMo.

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...