Translate

Monday, September 11, 2006

O noua tehnologie de tv pe mobil.

Ziarul Financiar preia o stire prin care spune ca operatorul de telefonie britanic Virgin Mobile a lansat un servicu ce le va permite abonatilor companiei sa urmareasca de pe telefonul mobil cele mai importante posturi de televiziune din Marea Britanie.
Nu stiu ce inseamna tehnologia asta insa sper ca e ceva invoator
Platforma tehnica a fost dezvoltata de British Telecom (BT) si foloseste sistemul radio digital DAB.

Oficialii companiei sustin ca 85% din populatia Marii Britanii se afla sub acoperirea serviciului, ce permite si receptionarea a zeci de posturi digitale de radio. Englezii vor fi primii din lume care vor putea receptiona posturi de televiziune prin intermediul telefonului mobil, folosind tehnologia DAB.

Un studiu din perioada cand serviciul se alfa intr-o faza de proiect a aratat ca doua treimi dintre englezi sunt dispusi sa plateasca pana la opt lire sterline pe luna pentru receptionarea posturilor TV pe telefonul mobil.

br>
Serviciul va putea fi folosit initial de pe un singur model de telefon mobil - Virgin Mobile Lobster 700TV, fabricat de HTC. Telefonul va fi primul din lume ce va avea un receptor DAB integrat. Mai multe modele urmeaza sa fie lansate pentru abonatii Mobile TV

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...