Translate

Friday, September 01, 2006

Robotei care asculta si danseaza pe muzica de la radio, manevrati cu ajutorul telefonului mobil.

Un robot care se misca in timp ce "asculta" un post de radio difuzat pe Internet sau muzica redata de un dispozitiv amplasat in propriul cap a fost prezentat, joi, la Tokyo, de catre fabricantul nipon de roboti domestici ZMP, transmite AFP.
Noul robot, botezat "Miuro", integreaza un spatiu in care poate fi amplasat un iPod, patru boxe si un amplificator conceput plecand de la tehnologia Kenwood.
"Miuro" se deplaseaza, ilumineaza si danseaza in ritmul muzicii difuzate de iPod sau pe ritmul celei difuzate de un post de radio online sau stocate pe un calculator.
Noul robot, care are 35 de centimetri inaltime si 22 de centimetri latime si care cantareste cinci kilograme, poate fi folosit si pe post de paznic, avand inclusa si o camera de supraveghere. Robotul se poate conecta la Internet prin intermediul unui router sau al unui punct de acces local compatibil si poate fi manevrat din exterior cu ajutorul telefonului mobil. Robotul poate fi ghidat de proprietarul sau sa supravegheze un punct precis al apartamentului sau. Dispozitivul, o adevarata bijuterie tehnologica, va fi disponibil in magazine in Japonia in decembrie si va costa 108.800 de yeni (730 de euro). El va fi lansat pe pietele din strainatate in a doua jumatate a lui 2007, a anuntat compania, care a realizat deja mai multi roboti pentru divertisment. (D.M.)

No comments:

10 unelte de inteligenta artificiala AI despre care poate nu stiati ca exista.

 Inteligenta artificiala (AI) revolutioneaza modul in care lucram si traim. Cu ajutorul uneltelor AI, afacerile pot automatiza sarcinile, im...